Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Michael Outzen i Tom Kristensens dækspor

ADAC GT
Masters 

15/03/09 

Dansker på kontrakt med Audi
Den 27-årige danske motorkører, Michael Outzen fra Ringe på Fyn har skrevet kontrakt med Audi.
 

I den kommende sæson 2009 skal Outzen køre for det tyske Team Phoenix Racing i Audis model R8 LMS med den nyudviklede V10 motor og mere end 500 HK i motorsportens ADAC GT Masters.

Michael Outzen er den første dansker, der skriver kontrakt med Audi, siden Tom Kristensen trådte ind i familien, og aftalen er det helt store internationale gennembrud for fynboen:

- For mig er det kæmpestort. Jeg har været lige ved at slå igennem så mange gange, bare for at blive skuffet i sidste øjeblik. Men nu er det lykkedes. Og så skal jeg køre i en herrefed bil som Audi's R8. Den er lynende hurtig og en af de allerbedste superbiler. Det bliver en helt sindssyg oplevelse at sætte sig bag rattet, når vi skal køre testkørsel i Spanien senere på måneden. Der kommer til at løbe små krigere rundt i maven, siger Michael Outzen.

Med kontrakten som kører for Team Phoenix Racing har Michael Outzen allerede skrevet sig ind i motorsportens historiebøger og taget første skridt ind i en karriere, der kan blive lige så stor som kollegaen Tom Kristensens:

- Med R8 LMS har Audi skabt et fremragende grundlag for at deltage i en række nationale og internationale serier, ikke alene for kørerne, men for hele teamet, siger teamchefen for Phoenix, Ernst Moser:

- Vi vil udnytte denne mulighed og sigter nu efter nye højdepunkter sammen med vores partnere og sponsorer, siger Ernst Moser om den 262.000 Euro dyre R8 LMS.

Store ambitioner for 2009
Ambitionerne fejler da heller ikke noget hos danske Michael Outzen:
- Ud over, at jeg forventer, at kontrakten med Team Phoenix Racing vil udvikle mig personligt og give mig en langt større viden om den professionelle verden, så er jeg sikker på, at vi skal køre om podiepladser i det tyske mesterskab, siger Michael Outzen.

Drømmen om at køre race med de største er opnået midt i en buldrende finanskrise, hvor sponsorer plejer at være svære at finde. Alligevel har Michael Outzen fået skabt det økonomiske grundlag til at realisere drømmen.

- Jeg tror, det er mit talent og min entusiasme, der har hjulpet mig. Og så har jeg hele vejen igennem haft en tæt kreds af sponsorer, der har forstået, hvor fedt det her kan blive - både for mig men også for dem selv. De har hjulpet mig økonomisk, men også meget mere. De har nærmest taget mig til sig som familie og gjort en kæmpe indsats for at involvere flere partnere og finde yderligere sponsorer. Derfor er det 100 pct. ærligt, når jeg hele tiden taler om, at min succes er resultatet af en teamindsats. For uden den opbakning, som jeg har fået fra mine sponsorer, var det her aldrig lykkedes, siger en ovenud lykkelig Michael Outzen.

En af de trofaste sponsorer, der har været med til at bringe Michael Outzen i pole position, er den fynske IT-leverandør af Bosted Systemet til den sociale sektor, Team Online A/S:
- Sportsfolk på det absolutte eliteniveau som Michael Outzen har et stort behov for økonomisk opbakning, og jeg mener, det er vigtigt, at erhvervslivet tager en del af ansvaret på sig ved at stå sammen med sportsverden. Det er vigtigt, ikke mindst i en tid, hvor det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen. Så må vi huske på, at gode danske sportsresultater ude i den store verden er med til at sætte positivt fokus på Danmark, og det nyder erhvervslivet selvfølgelig også godt af. Selv om vi typisk sælger IT-systemer til sociale institutioner med udviklingshæmmede, har vi da stor glæde af, at verden forbinder Danmark med kvalitet, effektivitet og gode resultater.

Men selvfølgeligt skal selve projektet også hænge sammen, og det gør samarbejdet mellem Team Phoenix Racing, Audi og Michael Outzen, siger direktør Michael Sandal, Team Online A/S.
- Jeg er sikker på, at dette kun er starten på et kæmpe internationalt gennembrud for Michael Outzen, og jeg ser meget gerne, at det bliver i et længerevarende samarbejde med både Team Phoenix Racing og Audi. Og så vil jeg da lige påpege, at Michael Outzens triumf er resultatet af et kæmpestort talent og et ufatteligt stærkt sammenhold og teamarbejde med stor opbakning fra både teamet omkring bilen og teamet omkring Michael Outzen. Uden det samarbejde var det aldrig lykkedes at få denne aftale i hus, siger Michael Sandal.

Programmet for 2009
Michael Outzens skal køre for Team Phoenix Racing i ADAC Masters sammen med den 21-årige schweizer, Henri Moser. Duoen skal køre følgende løb i ADAC Masters i sæson 2009:
• 13.04. Oschersleben
• 10.05. Assen – Holland
• 07.06. Hockenheim
• 05.07. EuroSpeedway
• 23.08. Nürburgring
• 20.09. Sachsenring
• 18.10. Oschersleben

- Det bliver en fantastisk oplevelse, og jeg glæder mig til at bevise, at jeg er parat til at køre med helt i front, ikke bare på hobbyplan men som professionel kører, siger Michael Outzen.

Nyt fansite
I dag har Michel Outzen desuden åbnet en ny fansite på www.MichaelOutzen.com. På siden kan man følge Michaels sæson 2009 og hans øvrige karriere inden for motorsporten. På siden vil der blandt andet være mulighed for at se billeder fra tests og løb, læse blogindlæg fra Michael Outzen selv og meget andet.


Læs mere om:
  • Michael Outzen
  •