Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms 5’er i Qatar

SuperSport
600 VM Series 

16/03/09 

Danmarks bedste Road Racing kører, Robbin Harms opnåede en flot 5. plads i 2. afdeling af Supersport verdensmesterskabet. Løbet var blot det andet for danskeren i det nye Veidec Racing team og han havde på forhånd slet ikke selv havde forventet, så hurtigt at være fremme i topstriden.
 

2. VM-afdeling fandt sted lørdag formiddag, dansk tid, på den moderne Losail Grand Prix bane i ørkenstaten Qatar. Banen stiller store krav til topfart og rigtig opsætning af motorcyklen – et faktum, der på forhånd havde gjort Harms lidt tvivlende overfor et godt resultat.

”Efter sæsonstarten på Philip Island i Australien havde vi oven i købet fået ny ”affjedringsmand”, som først skulle vænne sig til samarbejdet i teamet,” fortæller Robbin Harms. ”Men det hele fungerede utrolig godt og vi fandt en perfekt opsætning af motorcyklen, som gjorde, at jeg igen kunne opleve motorcyklen som et stykke legetøj i stedet for en fjende, der ikke vil køre stærkt med mig.”

”Jeg kvalificerede mig til start fra 8. pladsen og var med det samme med fremme. Jeg nåede helt op på 4. pladsen, men savnede lidt power i motoren, så jeg kunne holde kontakt med førergruppen. Jeg mistede omkring et halvt sekund ned af langsiden og det måtte jeg på hver omgang forsøge at køre ind på den snoede del af banen. En femteplads i mål, bare fem sekunder efter vinderen, er et kanon resultat,” siger en glad Robbin Harms, der i Supersport VM bl.a. støttes af MC-Hjørnet i København.


Robbin Harms scorede en flot 5. pladsen i 2. afdeling af Supersport
(Foto: Cluas Hermann)

”Vigtigt er det også, at vi har været igennem en god proces i teamet. Det betyder at jeg ser frem med store forventninger til de kommende løb,” siger Robbin Harms.

Næste afdeling af Supersport verdensmesterskabet finder sted i Valencia i Spanien d. 5. april. Det er en bane, der ligesom Losail kræver den rigtige opsætning af motorcyklen og masser af motorkraft ned af langsiden.

”Jeg har det sådan med Valencia, at den ikke er min favoritbane, men hvis motorcyklen er rigtig sat op, er banen også rigtig sjov at køre,” slutter Robbin Harms.

Resultat, 2. afdeling af Supersport VM, 14. marts 2009, Losail, Qatar.

1. E. Laverty (IRL), Honda CBR600RR, 37m06,285s
2. A. Pitt (AUS), Honda CBR600RR, +0,063s
3. C. Crutchlow (GBR), Yamaha YZF R6, +0,625s
4. K. Sofuoglo (TUR), Honda CBR600RR, +0,711s
5. R. Harms (DEN), Honda CBR600RR, +5,200s
6. M. Lagrive (FRA), Honda CBR600RR, +5,233s

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med MC-Hjørnet

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Losail Circuit
  •