Sebring 12-timer - deltagerliste

ALMS
17/03/09

American Le Mans SeriesStjernespækket felt til ALMS premiæren
Når American Le Mans Series feltet den kommende weekend kører ud til starten på seriens løb nummer 100, "The 57th Mobil 1 Twelve Hours of Sebring presented by Fresh from Florida", bliver det med et felt fyldt med nutidens største motorsportsnavne, og ikke mindre en 18 af dem er tidligere ALMS mestre - to af den er endda danskere.

De 18 tidligere eller regerende ALMS mester er fordelt således:
  • LMP1:
    Tom Kristensen, Rinaldo Capello, Marco Werner og Allan McNish.
  • LMP2:
    Lucas Luhr, Clint Field, Ian James, Chris Dyson og Jon Field.
  • GT1:
    Jan Magnussen, Johnny O'Connell, Oliver Gavin og Olivier Beretta.
  • GT2:
    Wolf Henzler, Jörg Bergmeister, Jaime Melo, Patrick Long og Dirk Müller.

Top køreren i løbet er uden tvivl danske Tom Kristensen, der efter sine otte Le Mans 24-timers sejre nu jagter endnu en rekord.
Med en sejr i dette års 12-timers løb på Sebring, kan han blive den første kører der vinder dette løb fem gange.

Tom Kristensen jagter sin 5. sejr i 12-timers løbet på Sebring.
(Foto: Audi Motorsport)

Deltagerlisten tæller også tre tidligere Indianapolis 500 vindere: Scott Dixon, Dario Franchitti og Gil de Ferran, der alle stiller til start i Acura racere.
For Scott Dixon gælder at han er regerende Indianapolis 500 og Indy Car Series mester.

Yderligere en tidligere Indy Car Series mester stiller til start, det er Scott Sharp.
Han får følgeskab af Adrian Fernandez der også er blandt topkørerne i Indy Car Series mesterskabet.

Den tre dobbelte Champ Car World Series mester, og nuværende Formel 1 kører Sebastien Bourdais er at finde blandt kørerne i den ene af Peugeot's LMP1 racere.

Du kan se hele feltet til 12-timers løbet på Sebring her.