Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Franchitti taknemmelig for ny chance

IndyCar
Series  

11/03/09 

Skotten Dario Franchitti vender tilbage til IndyCar efter en miserabel sæson i NASCAR, og skotten er mere end almindelig taknemmelig for sit nye job
 

Da Dario Franchitti i slutningen af 2007 meddelte at han ikke længere var at finde bag rattet i en IndyCar, men i stedet tog turen til NASCAR var der mange der ærgrede sig. Den hurtige skotte der debuterede i CART tilbage i 1997 har i mange år været et af de hotteste navne i amerikansk formel sport og det var derfor et kæmpe tab at ”miste” ham til NASCAR.

Men i år vender Dario Franchitti hjem.

Franchitti gjorde i oktober comeback med Target Chip Ganassi Racing og det bliver også i en Ganassi bil, vi finder ham i, i år, som teamkollega får Franchitti Scott Dixon, de 2 udgår på papiret det stærkeste team i 2009 sæsonen.

”Vi testede på Homestead forrige uge, og det tog lidt tid at vænne sig til farten, i forhold til NASCAR så kører en IndyCar rigtigt hurtigt på ovalbanerne og det skal jeg vænne mig til igen”, siger Dario Franchitti der både tog IndyCar mesterskabet og Indy 500 trofæet i 2007.

”At køre for et team som Ganassi Racing er virkelig en fordel, bilerne er som regel hurtige allerede fra start, så nu skal jeg bare vænne mig til IndyCars og de hastigheder vi kører med på ovalbanerne”, udtaler Franchitti der indrømmer at han er noget skuffet over hvordan hans NASCAR eventyr foregik på:

”Jeg har vundet i alt hvad jeg har kørt i gennem min karriere, så det var noget af en skuffelse at starte min NASCAR karriere på den måde jeg gjorde, ikke at have en hovedsponsor betød virkelig meget.
Jeg kæmpede meget med at lære at forstå bilen, men da vi manglede en sponsor betød det også at bilen aldrig var i tip-top stand, og det gjorde bestemt ikke opgaven nemmere”.

Franchitti åbner sammen med resten af IndyCar feltet, søndag den 5 april den 17 løbs lange sæson i St.Petersburg’s gader i Florida.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Dario Franchitti
  • Scott Dixon
  • Chip Ganassi Racing
  •