Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Kan Audi score 'tre i træk' på Sebring?

ALMS 
16/03/09 

American Le Mans SeriesNoget af det sværeste inden for motorsporten, er at vinde et løb ved debut løbet med en ny racerbil. Alligevel har Audi magtet det to gange allerede, først med Audi R8 modellen i 2000, og derefter med R10 modellen i 2006 - og begge gange var det på Sebring banen i Florida.
 

Både i 2000 og 2006 vandt Audi både 12-timers løbet på Sebring, og derefter 24-timers løbet på Le Mans.
2006 var ligeledes første gang at en dieselbil vandt de to løb.

Nu får Audi muligheden for at gøre det endnu en gang, for i forbindelse med 12-timers løbet på Sebring lørdag den 21. marts debuterer de med den nye R15 racer.

Audi teamet satser på at gøre det til 'tre i træk' med sejre i deres debut løb med en ny racer, de stiller derfor til start med to biler, spækket med erfarne stjerne kørere, og med danske Tom Kristensen som 'toppen af kransekagen'.

Tom Kristensen har allerede vundet på Sebring fire gange, så han ved om nogen hvad der skal til for at køre sejren hjem på Sebring.
Skønt løbet på Sebring kun er halvt så langt som løbet på Le Mans, betegnes det som værende årets hårdeste løb, på grund af den meget ujævne bane.

"57th Mobil 1 Twelve Hours of Sebring" er det første løb i American Le Mans Series sæsonen 2009, og samtidig løb nummer 100 i serien, så der er jubilæumsstemning på Sebring, og helt vildt bliver det hvis Audi og Tom Kristensen kan køre en sejr hjem med R15 raceren ved den debutløb.
De kan dog nok forvente hård modstand fra både Peugeot og Acura racerne!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Sebring
  • 21/03/09 - Sebring - ALMS
  •