Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Lada's første indsats

WTCC 
06/03/09 

Lada stiller til start i WTCC som nyt fabriksteam. Sidste år deltog de med et par privat-indsatte biler, men nu går de ind i klassen på første klasse. Dermed bliver de det første østeuropæiske mærke til at deltage i touringcarklassernes topmesterskab.
 

I starten af sæsonen indsætter de en række Lada 106 biler, mens de senere på sæsonen stiller op med en hel ny model, Priora. Lada, som bestemt ikke ligefrem er et navn som mange danskere vil forbinde med motorsport (endsige hurtige biler!) håber at de nu kan markedsføre deres bilmærke, både i Rusland som bestemt er et stort marked, men også på den internationale scene. Teamet indsætter tre biler som køres af den 44-årige veteran Viktor Shapovalov, Kirill Ladygin og den hollanske kører Jaap van Lagen.

Teamet håber at det kommer til at få en stor effekt på mærket. Om ikke andet så for at vise sig frem. "I vores debutsæson vil det være vores hovedmål at få konstante resultater omkring midten af feltet. Lada 106-bilerne som blev anvendt af det private Russian Bears-team i forrige sæson er blevet markant forbedret. Ændringerne har gjort det muligt for os at forbedre aerodynamikken, hastigheden, motorens præstation og køreegenskaberne. Vi mener at disse ændringer vil få en vis effekt," siger sportschefen hos Lada, Vladislav Nezvankin.

Hvordan Ladas debut kommer til at udfolde sig bliver kendt i denne weekend hvor kørerne åbner sæsonen i Brasilien.

Benji

Læs mere om:
  • LADA Sport
  • 08/03/09 - Curitiba - WTCC - FIA VM
  •