Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms: VM-debut afgjort på 3. omgang

SuperSport
600 VM Series 

02/03/09 

Danmarks bedste Road Racing kører, Robbin Harms’ debut i årets Supersport Verdensmesterskab for det nye Veidec team blev afgjort på VM-premierens 3. omgang. Danskeren blev påkørt bagfra, sendt ud i gruset og måtte siden arbejde sig op fra 21. pladsen.
 

Da målstregen blev passeret på den australske Philip Island racerbane for sidste gang, var han nået op på 15. pladsen og som en formildende omstændighed scorede teamet dermed VM-points i sit første løb.

”Det ændrer ikke på, at det helt klart var en stor skuffelse,” fortæller Robbin Harms. ”Jeg havde store forventninger om, at slutte i top-5, efter at vi under træningen havde opnået 11. bedste startposition, men på 3. omgang var det som om en abe på 200 kg sprang op på ryggen af mig. Egentlig er jeg vildt overrasket over, at jeg formåede at blive på hjulene og det var det, der betød, at jeg overhovedet nåede målet.”

Grand Prix’et på Philip Island syd for Melbourne i Australien var første afdeling af Supersport verdensmesterskabet. For Robbin Harms var der tale om debut i og for et helt nyt team, skabt til ham og bygget op omkring ham.

”Man føler sig lidt som Bambi på glatis, med nye folk, som ikke er vant til at samarbejde med hinanden og uden data fra de foregående år, men det var vi naturligvis forberedt på. Derfor var en startposition i 3. startrække helt tilfredsstillende. Jeg er faktisk rigtig imponeret af teamet. Vi har været igennem en god proces. Et godt eksempel er, at vi weekenden igennem havde svært ved at få tilstrækkelig greb på baghjulet af motorcyklen, så jeg kunne accelerere kraftigt ud af svingene. Vi har klart fået defineret problemet og vil siden kunne arbejde målrettet på at få det løst, det fungerer meget professionelt,” siger Robbin Harms, der i Supersport VM bakkes op af MC-Hjørnet i København.

”Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg hver gang kører efter sejren,” fastslår Robbin Harms, der ved flere lejligheder har været så højt som 2. pladsen i Supersport VM-løbene. ”Men netop i Qatar vil en top-3 placering være helt urealistisk. Et top-resultat i Qatar kræver en helt igennem perfekt motorcykel og dertil tror jeg ikke vi når. Men en top-10 placering er bestemt indenfor rækkevidde.”

Resultat, Supersport VM, 1. afd.
1. marts 2009, Philip Island, Australien:
1. K. Sufuoglo (TUR), Honda CBR600RR, 33m42,156s
2. A. Pitt (AUS), Honda CBR600RR, +0,060s
3. A. West (AUS), Honda CBR600RR, +0,153s
4. C. Crutchlow (GBR), Yamaha YZF R6, +1,097s
5. E. Laverty (IRL), Honda CBR600RR, +1,098s
6. M. Aitchison (AUS), Honda CBR600RR, +3,631s
15. R. Harms (DEN), Honda CBR600RR, +29,707s

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med MC-Hjørnet

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Phillip Island
  •      ASETEK SIMSPORTS