Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - Dækvalget

Formel 1 
26/03/09 

Bridgestone har besluttet sig for hvilke dæktyper der skal anvendes i årets første Formel 1 Grand Prix.
 

Det sorte guld - og det er ikke olien - betyder bare så meget især i Formel 1 i dag. Bridgestone har udvalgt deres to typer som teamene kan anvende.

Efter 11 sæsoner med rillede dæk er det nu igen slicks typerne der kommer i spil. Derfor kan der anvendes blødere dæktyper, som giver et noget større mekanisk greb i asfalten, hvilket i høj grad betyder større svinghastigheder.

Omend at betegnelserne er de samme, så er det en helt anden compound der karakteriserer de nye dæk. Udover compounden, så er der også forskelle på stivheden i dækkene. Også de temperaturområder som dækkene arbejder bedst i, er anderledes i forhold til de rillede dæk. Det er derfor lidt en ny verden som kørerne og ingeniørerne bevæger sig ud i. Dog har man i vinterens tests rundt omkring i Europa og på de arabiske baner kunnet vænne sig til de nye dæk.

I Albert Park har Bridgestone valgt at det bliver dæktyperne med betegnelsen Supersoft og Medium der skal anvendes.

Dons

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 29/03/09 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •