Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Jan og Kevin Magnussen mødte deres fans

ALMS
GT Class 

27/02/09 

American Le Mans SeriesJan og Kevin Magnussen mødte omkring 60 af deres største fans, da Magnussen Fanclub afviklede en særlig aften for deres medlemmer.
De forventningsfulde fans fik en unik aften med de to racerstjerner, der sidste år til sammen vandt 27 løb og 3 mesterskaber.
 


(Foto: Jan Kaiser)

Efter aftensmaden kom en helt speciel dessert, da optagelser fra Kevin Magnussens onboard kamera fra sidste års Formel Ford Festival blev vist på storskærm. Det indledende heat og finale heatet blev vist i fuld længde og her fik medlemmerne syn for sagen, når det gælder Kevin Magnussens kæmpe talent.

I det indledende heat brillerede Kevin med at overhale konkurrenter fem forskellige steder på den udfordrende engelske bane. Det gav klapsalver fra de fremmødte og bagefter kunne Kevin fortælle mere om de flotte overhalinger.
”Ingen af overhalingerne var planlagt på forhånd” sagde Kevin. ”Det er ren instinkt. Når hullet er der eller muligheden opstår, så er det bare at tage den”.


(Foto: Pia Kaiser)

Optagelserne viste også, hvor meget kontakt, der var mellem bilerne i forhold til løbene fra den danske serie. Flere gange var Kevins front på bilen i berøring med den forankørende bils gearkasse, men der blev ikke sluppet på gassen.
”Man fandt hurtigt ud af, at der blev skubbet godt. Jeg blev skubbet mange gange bagfra og når man så selv lå bag en, jamen så letter man ikke på gassen og mister moment. Så der blev holdt på”.
En enkelt gang blev berøringen dog af lidt hårdere karakter, da Kevin ramte en kvindelig konkurrent, der blev væltet om på hovedet.
”Det var jeg heldigvis uden skyld i. Hun kørte meget langsomt og skulle overhales med en omgang og fik blå flag, så jeg var sikker på, at hun gav plads. Men hun drejede ind og det var umuligt ikke at ramme hende. Jeg har ikke talt med hende efterfølgende, men hun var heldigvis ok”.

Efter medlemmerne havde hørt Kevin fortælle om sidste sæson og de kommende planer og de havde fået svar på alle deres spørgsmål, var det Kevins far, Jan Magnussen, der overtog scenen.
Jan fortalte om, hvad der var så fedt, ved at køre for Corvette i den Amerikanske Le Mans Serie og hvorfor han ikke sad i en prototype på Le Mans.
”Selvfølgelig vil jeg gerne køre en prototype på Le Mans, men hos Corvette er jeg så heldig, at have et af de meget få sæder i international motorsport, der er at finde hos fabriksstøttede teams. Det er et top professionelt team og det er en stor tilfredsstillelse, at være en del af. Udover Le Mans, så får jeg også en hel sæson i USA og man skal bare se på Audi og Peugeot, der kun kører få udvalgte løb – hvad skal man så resten af sæsonen? Og de andre prototype-teams er langt fra så professionelle som Corvette og så vil jeg langt hellere arbejde med et topteam – det andet har jeg prøvet” forklarede Jan med henvisning til årene hos Panoz.

Efter Jans indlæg var der også tid til, at få svar på spørgsmål. Jan gav sig god tid og der blev snakket om alt fra Formel 1 til gade-Corvetter på Nurburgring.


(Foto: Jan Kaiser)

Efter de to indlæg blev det muligt for medlemmerne, at prøve kræfter mod Jan og Kevin på en Xbox, der var installeret med det sidste nye racerspil, RacePro. I racerspillet, der nærmest kan betegnes som en simulator, fik Jan, i en BMW fra Team UK, det team han kørte for i Macau i 2006, to forsøg på at sætte en tid på Laguna Seca. Kevin overtog Xboxen og efter hans to omgange havde han så den hurtigste tid og var så begejstret for spillet, at han havde svært ved at acceptere at andre også skulle have en chance. Medlemmerne forsøgte at slå Kevins tid, men ingen kom tæt på, så selvom Kevin synes han havde kørt en langsom omgang var han 6 sekunder hurtigere. Der blev dog kåret en vinder, som vandt et par af Jan Magnussens kørerhandsker. Andenpladsen fik Jans t-shirt fra BMW Team UK.

Aftenen sluttede med at vinderen i aftenens quiz om de to kørere blev afsløret og her var førstepræmien et par af Jans kørerstøver og andenpræmien var Jans SunTrust t-shirt fra Daytona 2007. Derefter kunne de mange glade fans køre hjem en stor oplevelse rigere og med store forventninger til den kommende sæson.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Kevin Magnussen
  •