Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Henrik Lundgaard fylder 40 år!

Danish
Touringcar
Challenge 

26/02/09 

I dag er det bag rattet af den blå DTC-Chevrolet, at man kender Henrik Lundgaard, men hans lange motorsportskarriere har gennem årene ført ham vidt omkring.
 


Den 26. februar runder en af dansk motorsports store profiler et skarpt hjørne: Henrik Lundgaard fylder 40 år!
(Foto: Henning Smed)
I modsætning til så mange andre fik Henrik ikke sin debut i en go-kart. Det var i stedet rallysporten som trak, men da man der kører på offentlige veje, så giver det sig selv, at motorsportsdebuten ikke fandt sted før Henrik var blevet 18 og havde fået kørekort. Så gik det til gengæld stærkt og i løbet af et par år var han at regne som en af topkørerne i dansk rally. 14 sæsoner blev det til på hastighedsprøverne i Danmark og til sidst over hele verden og undervejs blev der indkørt 4 Danmarksmesterskaber, 1 Europamesterskab og 1 Team verdensmesterskab.

Herefter blev det banesporten, som fik fornøjelsen af Henrik Lundgaard. Skiftet til baneløb var et stort spring, men heller ikke her varede det længe før det stod klart, at han havde farten til at være med i toppen og allerede efter to sæsoner var Henrik med i kampen om DTC-mesterskabet helt frem til sidste løb. Siden har han konstant været med i toppen af DTC, men mester er han endnu ikke blevet, selv om han med to andenpladser har været så tæt på, man kan komme.

Op til sæsonen 2007 skete der endnu et stort skift i Henrik Lundgaards motorsportskarriere. Det var ikke så synligt for tilskuerne, men for Henrik selv var det en tilsvarende omvæltning som springet fra rally til baneløb: For første gang nogensinde skulle han ikke selv stå for opbygning og vedligehold af racerbilen. Focus kunne dermed rettes 100% ind på det at køre bilen og det har givet en hel anden ro under en løbsweekend.

Henrik Lundgaard kan dog ikke holde helt fri fra værkstedet, men nu er det i stedet som mekaniker på sine to sønners go-karts. Daniel Lundgaard er allerede godt på vej til at gå i sin fars fodspor og den lidt yngre Christian kan begynde at køre løb fra næste sæson. Det er dog ikke altid, at Henrik kan være med sønnerne til løb, da de ofte falder sammen med DTC-løb, hvilket har ført til at han efterhånden er blevet bandlyst fra at komme med. Resultaterne har nemlig vist sig at være bedre, når far ikke er med.

Da Henrik Lundgaard rundede 30 år stod han efter mange år på de danske hastighedsprøver umiddelbart foran at fejre sine største triumfer indenfor rallysporten. Europamesterskabet i 2000 efterfulgt af Team verdensmesterskabet i 2001 er stadig de bedste resultater, som en dansk rallykører nogensinde har kørt hjem. Nu står der 40 år på tælleren og efter en årrække på de danske racerbaner er det måske springbrædtet til at Henrik Lundgaard nu står foran sine bedste resultater indenfor banesporten? I hvert fald ser han frem til sæsonen 2009, hvor han - med en let omskrivning af et kendt mundheld - vil vise, at han er 40, fit og forrest!

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • AB Racing Performance
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  •