Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

VM-duo vil til start i DTC-løb

Danish
Touringcar
Challenge 

25/02/09 

Kristian Poulsen og Franz Engstler planlægger deltagelse i udvalgte løb
Sidste års sensationelle vinder af DTC-afdelingen på Sturup Raceway, Kristian Poulsen, Padborg, deltager i år i en fuld sæson i FIA’s officielle World Touring Car Championship, men den danske racerkører planlægger også at deltage i udvalgte løb i Danish Touringcar Championship. Og det endda sammen med sit tyske team fra VM-serien.
 

”Franz Engstler og jeg arbejder på at få hele Liqui Moly-teamet til Danmark for at køre med ved Grand Prixet og yderligere et af årets DTC-løb,” fortæller Kristian Poulsen, der om halvanden uge tager hul på VM-serien i Sydamerika.

”Liqui Moly er repræsenteret i 180 lande i hele verden, men de vil gerne også styrke deres profil i Danmark og det øvrige Skandinavien, så det vil være oplagt, at vi stiller til start.”


VM-mandskabet Team Engstler med Kristian Poulsen og Franz Engstler (yderst til venstre) planlægger at deltage i udvalgte løb i Danish Touringcar Championship

Mens Kristian Poulsen i år først tager hul på sin tredje sæson som banesportskører efter at have koncentreret sig om rallysporten fra 1994 til 2006, har Franz Engstler, Tyskland, godt to årtiers erfaring bag sig i banesporten.

Som så mange andre begyndte han med de enkeltsædede racerbiler, hvor han kørte Formel 3, men siden slog han sig på standardvogne, hvor han i flere år deltog i DTM-serien i konkurrence med bl.a. Kurt Thiim, Luxembourg, og Kris Nissen, Tyskland. I 2000 vandt han den tyske pendant til DTC-serien, mens han fra 2005 til 2007 vandt tre mesterskaber på stribe for de standardvogne, som også bruges i Danish Touringcar Championship. Det var to asiatiske titler samt et tysk mesterskab, inden han sidste år besatte andenpladsen i Independents’ Trophy – privatkørernes uofficielle VM.

”Engstler er lige så tosset som mig, for han vil gerne køre race hver weekend,” indrømmer Kristian Poulsen. ”Udover at køre VM sammen skal vi også køre 24 timers løb på Nürburgring og i Malaysia, så det bliver skægt.”

Men Kristian Poulsen har også fortalt sin tyske makker om de specielle danske baner.

”Engstler er godt klar over, at det ikke er Monza, han kommer ud at køre på, men jeg tror, at han får svært nok med at følge med. Så nemt er det trods alt ikke at køre på Jyllandsringen, for den er rimelig tricky,” slår Kristian Poulsen fast.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Franz Engstler
  • Kristian Poulsen
  • Liqui Moly Team Engstler
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her