Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Team Essex til Le Mans i 2009

Le Mans 
21/02/09 

Le MansTeam Essex vender tilbage til Le Mans i 2009. Efter at have vundet 3 DTC-mesterskaber, teammesterskaber og placeret holder på andenpladsen i Le Mans løbet sidste år samt på andenpladsen i Le Mans Serien, vender Team Essex nu tilbage til de europæiske baner med en sejr i Le Mans som målet.
 

Årsagen til, at Team Essex vender tilbage til international motorsport efter et halvt års pause, skal findes i, at det på grund af finanskrisen ikke er lykkes at sælge teamets Porsche RS Spider. Samtidig har Porsche-fabrikken henvendt sig til Team Essex med et for danske teams vedkommende uhørt stort tilbud for at vinde LMP2-klassen sammen, og dette sammenholdt med støtte fra danske sponserer og ikke mindst et fantastisk tilbud fra Poulsen Motorsport og deres samarbejdspartner fik teamejer Peter Halvorsen til at indlede en konstruktiv dialog med Porsche Motorsport. Resultatet er blevet, at Team Essex for 2009 har indgået en aftale med Porsche Motorsport vedrørende Le Mans.


(Foto: Team Essex)

Denne aftale medfører en økonomisk fabriksstøtte fra Porsche Motorsport, ligesom Porsche Motorsport stiller med flere mekanikere, chefingeniører, datafolk og teamchef. Endelig stiller man en af sine bedste kørere, franskmanden Emanuel Collard, til rådighed for teamets indsats 2009

I forbindelse med fabriksindsatsen fra Porsche følger også en kontrakt med Michelin om levering af dæk til både test og løb. Porsche har siden deres første indsats med Spider-modellen udelukkende arbejdet sammen med Michelin, og på denne baggrund kan alle data fra tidligere test således indgå i teamets forberedelser til den kommende sæson.

Med denne enestående mulighed vil Team Essex være rigtig godt rustet til 2009 og har besluttet at køre to test sammen med Porsche. Det bliver på Poul Ricard-banen 7.-8. marts og på Bugatti-banen ved Le Mans 25.-26. april. Derefter køres Le Mans Seriens første løb, 1000 km-løbet på Spa i Belgien 9.-10. maj som optakt til 24 timers Le Mans, 13.-14. Juni.

Kørersammensætningen kommer til at bestå af Casper Elgaard, Emanuel Collard og Kristian Poulsen, hvor Casper Elgaard og Emanuel Collard vil blive de to kørere, der skal trække læsset og nok være i raceren i omkring 20 timer.

For Kristian Poulsen bliver der tale om debut på Le Mans og i sportsvogne generelt, men med den store erfaring Kristian Poulsen medbringer fra sin rallykarriere, de mange internationale løb i WTCC, hans præstationer i DTC og ikke mindst det kommende 24 timers løb på Nürburgring 23.-24. maj samt de internationale løb, Kristian Poulsen skal deltage i før Le Mans løbet, støtter teamet fuldt op bag Kristian Poulsens kommende indsats.

”Kristian Poulsen kommer med til test sammen med Casper Elgaard og Emanuel Collard, og de to kørere vil lære ham alt, hvad de kan omkring Porschen, og så må Kristian vise, at det er rigtigt at satse på ham som 3. kører ved Le Mans,” siger teamejer Peter Halvorsen.

Selvom John Nielsen altid har været en del af Team Essex og stadig er ansat i Essex, bliver der desværre ikke plads til ham i årets Le Mans løb. Da Porsche Motorsport sætter sig på teamchef- og chefingeniørpladserne, og John Nielsen tidligere har meddelt, at han stopper som aktiv på Le Mans, bliver John Nielsen i år ikke en del af teamet, hvilke vi naturligvis er kede af i Team Essex.

”Vi tror på, at vi kan gøre det en tand bedre end sidste år, hvor vi blev nummer to, og med dette setup har vi gode muligheder for at komme helt til tops. Det er også dejligt at se, at de to andre Porsche-racere er med, ligesom de øvrige stærke teams i LMP2-klassen er med på trods af diverse finanskriser – så spændingen er i top og det bliver rigtig spændende igen i år,” slutter teamejer Peter Halvorsen.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Emmanuel Collard
  • Kristian Poulsen
  • Team Essex
  • Le Mans
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •