Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SP4

Ny motor i Vestis bil

Special Saloon Car
SP4 

20/02/09 

Der bliver knoklet i værkstedet hos Peter Vesti. Under karrosseriet skal der ligge en motor. Og her er sandsynligvis noget nyt på vej.
 

Peter Vesti og teamet har travlt. Der skal indsættes en ny bil, og der bliver arbejdet på højtryk for at få den klar. Som vi tidligere har beskrevet, skrider arbejdet sikkert fremad. Under karrossen på den nye bil, skal der efter planen ligge en ny motor, og faktisk bliver den mindre end den Peter Vesti hidtil har anvendt.


(Foto: Vesti Motorsport)

Peter Vesti har nemlig fundet en 2,5 L motor hvor man tidligere har anvendt en 3,0 L. Fordelen ved at gå lidt ned i størrelse er at man samtidigt kan gøre bilen lettere. På plussiden får man altså en vægtbesparelse. Derudover kan motoren rotere med ca. 1000 omdr/min. mere end 3,0 L motoren hvilket giver et bredere arbejdsområde end i den hidtil anvendte motor.


(Foto: Vesti Motorsport)

Motoren som er af VTTI typen, har allerede været samlet og prøvestartet. Det er nu planen at den skal monteres i Peter Vestis "gamle" racer og gennemgå en større rulletest hvilket vil ske i næste uge. I teamet vil man herefter lave en direkte sammenligning med de tilsvarende dataopsamlinger fra den gamle motor, og så evaluere på hvilken motor der skal anvendes i den nye racer som Peter Vesti og teamet er ved at opbygge.

Dons

Læs mere om:
  • Peter Vesti
  •