Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Vibe Smed i BritCar 2009

BritCar 
18/02/09 

Efter en forrygende 2008-sæson, hvor Vibe Smed blandt andet satte rekord som den hurtigste danske kvinde nogensinde i en formel-racer, banker 2009-sæsonen på døren.
 

Vibe Smed kørte i 2008 som professionel i det motorsportsglade England, og det skal fortsætte i 2009. Dog skifter hun fra Formula Palmer Audi til sportsvogne, idet hun skal konkurrere i det prestigefyldte engelske sportsvognsmesterskab BritCar. Hendes bil bliver en Porsche 996 GT3, der stilles til rådighed af det erfarne team C.T. Racing, som selv henvendte sig til Vibe Smed med et godt tilbud efter at have set hende køre formel-race i England.

BritCar afvikles naturligvis rundt omkring på de fremragende engelske racerbaner, men der bliver dog en afstikker til Spa-Francorchamps banen i de belgiske Ardennerbjerge. Løbet her bliver et nat-løb, endnu en ny udfordring for den unge danske kvinde. Det var netop på denne bane hun i 2008 satte rekord med en gennemsnitshastighed på 170 km over et helt løb.


Vibe Smed afprøver sin nye arbejdsplads.
(Foto: Peder Madsen)

'Det bliver spændende at prøve kræfter med Porschen', udtaler Vibe Smed, 'hvor formel-racere kører forholdsvist korte heats skal jeg nu køre lange perioder og vænne mig til pit-stops, nat-løb og kører-skift'.

I 2009 bliver basen dog i Danmark, nærmere betegnet Odense og Syddansk Universitet. Vibe Smed er blevet optaget på læge-studiet, men via projekt Syddansk Elite får hun alligevel, i lighed med andre professionelle sportsfolk på Syddansk Universitet, mulighed for at kombinere sport og studier.

'Kombinationen af et benhårdt internationalt racing-job og en af de mest krævende uddannelser overhovedet kan tage pusten fra enhver', siger Vibe Smed, 'men jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at det skal lykkes'.

Vibe får snart travlt, allerede den 28. februar og den 14. marts er der planlagt tests på henholdsvis Donnington og Silverstone. Første løb køres derefter på Donnington den 28. marts.

Ikke bare forventes Vibe Smed at blive eneste danske deltager i BritCar, men formentlig bliver hun også den eneste kvindelige kører.

Peder Madsen


Læs mere om:
  • Vibe Smed
  •