Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

ASM præsentation på Estoril

Le Mans 
16/02/09 

Le MansI dag præsenterede Quifel ASM teamet sin nye bil til 2009 sæsonen, en Ginetta Zytek 09S LMP2 racer. Den skal benyttes til både den europæriske Le Mans Series, samt til 24-timers løbet på Le Mans.
 

Efter blot en enkelt dags kort test i slutningen af januar, hvor vejret bød på kraftig regn, vendte det portugisiske ASM team tilbage til Estoril, til yderligere en tre-dages test fra den 12. til den 14. februar.

I dag klokken 12:30 præsenterede de så officielt den nye racer, igen på Estoril banen i Portugal, hvor teamejer Miguel Pais do Amaral delte rattet med den unge franske kører Olivier Pla.
Som sædvanlig når der sker noget på Estoril, var Motorsporten.dk's portugisiske samarbejdspartner Mário Correia fra FullFrameSports.net på pletten med sit kamera.


(Foto: www.FullFrameSports.net)

Ved dagens først tur på banen, viste tabet af power sig tydeligt på grund af de ændrede regler omkring motor restrictorene på den nye Zytek 09S, noget som specielt gik ud over tophastigheden. Det gav umiddelbart en fordel til de GT2 biler der var tilstede på banen (den nye BMW M3 og Ferrari F430).
Efter mindre justeringer blandt andet med downforce, blev tiderne hurtigere, de kørte herefter tider lig gamle Lola B05/40, og vil formentlig efter mere test kunne konkurrere på lige fod med Porsche og Lola racerne.

Smith vender tilbage til ASM på Le Mans
For andet år i træk skal Guy Smith være 3. kører hos ASM til 24-timers løbet på Le Mans.

Guy Smith der var med til at vinde på Le Mans med Bentley'en i 2003, tog fjerde pladsen sidste år i LMP2 klassen sammen med ASM, og han er begejstrede for at det portugisiske team nu skifter fra et Lola chassis til den nye Ginetta Zytek til 2009 sæsonen.

"Jeg er glad for at kunne vende tilbage til Le Mans med ASM teamet" siger Guy Smith - "der skal jeg køre en ny Zytek, som allerede har vist sig at være konkurrencedygtig, og må give mig en stor chance for at vinde LMP2 klasse. Man skal ikke undervurdere den udfordring som et 24 timers race er, men jeg ved hvad det kræver at vinde, og jeg er overbevist om at vi med den 'pakke' vi har vil være i god form".

Guy Smith's hovedprioritet denne sæson vil ellers være American Le Mans Series, hvor han skal køre for Dyson Racing, teamet som i år stiller til start med en helt ny Mazda LMP2 racer.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Guy Smith
  • Miguel Amaral
  • Olivier Pla
  • Quifel - ASM Team
  • Estoril
  •