Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 - test

Jerez test - tirsdag

Formel 1
Test 

11/02/09 

5 kørere fra lige så mange teams. Det var repræsentationen på Jerez til tirsdagens test. Sebastien Buemi var hurtigst, men det var i en 2008 racer hvor de andre kørte i deres 2009 racere.
 

Det var ikke de bedste forhold der blev testet under tirsdag på Jerez banen. Regnbyger drillede og den våde asfalt gjorde det ikke bedre. Men testet blev der skam omend det ikke var optimale forhold.

Sebastien Buemi i hans Toro Rosso racer var hurtigst. Det skal dog bemærkes at han kørte i en modificeret 2008 racer. Toro Rosso testede setup, affjedring og en ny servostyring. Derudover havde man monteret Ferrari 2009 motor i bilen for at lave dataopsamling fra denne.

I moderteamet Red Bull Racing var det Sebastian Vettel der havde pligten. En pligt som han hele ugen, da Mark Webber stadig ikke er helt klar. Det er dog meningen at Mark Webber skal i bilen for at se hvor langt han er nået med genoptræningen, og selvfølgelig for at han kan få føling med bilen under de for ham nuværende omstændigheder. Testen forløb godt for Red Bull Racing lige indtil en sensor i gearkassen meldte fejl. Man valgte at stoppe testen selv om der ikke blev bemærket yderligere ting ved gearkassen.

Nelson Piquet jr. testede for Renault. Her blev blandt andet KERS testet. Som det blev bemærket fra teamet, så fungerer KERS, men der er plads til meget mere udvikling, og det var det arbejde som Nelson Piquet jr. blandt andet var involveret i. Teamet opsamlede store mængder data for at få mere at vide om den bil. Nelson Piquet jr. forsætter med testen onsdag, hvorefter Fernando Alonso tager over de sidste to dage.

McLaren havde Heikki Kovalainen bag rattet i den nye MP4-24 racer. Også her var der fokus på KERS, som Heikki Kovalainen mener fungerer godt. Dog mener han også at der skal arbejdes endnu mere med det, for at man kan få systemet integreret fuldt ud i bilen, og ikke mindst at få den optimale effekt af systemet. Desuden blev der arbejdet med setup.

Det sidste deltagende team i tirsdagens test var Williams. Her var det Nico Hülkenberg der sad bag rattet. KERS var monteret i bilen, men var ikke slået til. Derimod blev der arbejdet med setup af bilen, ligesom man opsamlede masser af data fra de øvrige funktioner, men altså ikke KERS.

Jerez test - tiderne tirsdag:

Plac:Kører:Team:Tid:Omg.:
1.Sebastien BuemiToro Rosso1:19.660104
2.Sebastian VettelRed Bull1:22.17761
3.Nico HülkenbergWilliams1:22.44382
4.Heikki KovalainenMcLaren1:22.64358
5.Nelson Piquet jr.Renault1:23.31335
Dons

Læs mere om:
 • Heikki Kovalainen
 • Nelson Piquet Jr.
 • Nicolas Hülkenberg
 • Sebastian Vettel
 • Sébastien Buemi
 • McLaren Formula 1
 • Red Bull Racing
 • Renault F1
 • Scuderia Toro Rosso
 • Williams F1 Team
 • Jerez
 •