Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Red Bull fremviser RB5

Formel 1 
10/02/09 

Efter en længere pause i præsentationer, var det Red Bulls tur til at fremvise deres nye racer. Teamets kørere bliver Mark Webber og Sebastian Vettel der er blevet "opgraderet" fra søsterteamet Toro Rosso. Teamet har store forventninger til deres racer, designet af Adrian Newey.
 

Målet skal især være at finde vej til et øverste trin på podiet og få teamets første sejr. Især de seneste omkostningsreduktioner som der er blevet indført i sporten forventer at blive en fordel for Red Bull. "Teamet vil, når vi går ind i 2009 sæsonen være godt rustet til at drage fordel af ændringerne i reglementet, ikke kun de tekniske ændringer som vi har kendt et stykke tid, men også dem som er blevet indført af FIA og FOTA i december," siger teamchef Christian Horner.

Efter præsentationen af raceren havde teamet mulighed for at køre den første test på Jerez. Men meget tidligt måtte de stoppe testen, som blev kørt af Sebastian Vettel - da Mark Webber som bekendt er småskadet efter et cykeluheld. 14 omgange blev det til inden gearkassen blev alt for varm. "Vi håbede på flere kilometer men for en sikkerheds skyld og for at passe på raceren, besluttede vi at stoppe," siger Vettel. På grund af de meget få omgange der blev kørt fik han ikke nogen mulighed for at udtale sig om racerens opførsel og potentiale.

Teamet bliver på Jerez og tester nogle dage, hvor de første par dage bliver med Vettel i raceren mens Webber forsøger at køre de sidste par dage.

Billeder af RB5 raceren:

(Foto: GEPA Pictures)

Benji

Læs mere om:
  • Mark Webber
  • Sebastian Vettel
  • Red Bull Racing
  • Jerez
  •