Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Istanbul Park på vej ud

Formel 1 
11/02/09 

Efter 2011 intet tyrkisk Grand Prix?
Meget tyder på at der ikke kommer til at blive kørt Grand Prix i mange år i fremtiden på den forholdsvis nye Istanbul Park som har været i Formel 1-kalenderen siden 2005. Men nu vil Bernie Ecclestone gerne ud af aftalen med tyrkerne.
 

Problemet er nemlig at mange andre lande banker på døren til at sikre sig et Grand Prix. Og Ecclestone kan opsige den nuværende aftale som har en 3 årig opsigelsesperiode, hvilket vil gøre at det sidste tyrkiske Grand Prix i givet fald vil blive kørt i 2011. Chefen for banen, Can Guclu siger til en lokal avis at "vi er bange for at 2011 bliver det sidste år med Formel 1 i Istanbul."

Det gør at arrangørerne af det tyrkiske Grand Prix bliver nødt til at være mere offensive i deres bestræbelser på at beholde en plads i kalenderen. De er særlig pressede af en række lande rundt om på globen som også gerne vil være med. Sydafrika har flere gange været nævnt til at vende tilbage, ligesom der også har været interesse i at afholde et løb i Rusland. Yderligere er der også fortsat muligheder i Asien, hvor også Sydkorea gerne vil være med.

Benji

Læs mere om:
  • Istanbul Park
  •