Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

GM bliver endnu grønnere

ALMS 
08/02/09 

American Le Mans SeriesAlt i mens at Corvette Racing er godt i gang med forberedelserne til sæson 2009 sammen med blandt andet Michelin, så er man højere oppe i systemet godt i gang med grønne tiltag.
 

Corvette Racing er via deltagelsen i ALMS og Le Mans i gang med sine forberedelser for 2009 sæsonen. Derudover har teamet også arbejdet med især motorerne som med tiden gerne skulle køre på det såkaldte E85 brændstof. Og her det at det begynder at blive interessant.

En gruppe eller division om man vil i GM koncernen, GM Road Racing, har engageret sig i et samarbejde med Michelin i MICHELIN Green X Challenge. Det går kort fortalt ud på at man i forbindelse med ALMS løbene vil kåre den LMP1 prototype og det GT team, som præsterer den bedste brændstof økonomi og som samtidigt belaster miljøet mindst muligt. En kåring i de to klasser vil ske efter hvert løb. En samlet vinder vil efter sæsonen modtage MICHELIN Green X Challenge prisen.

Hos Corvette Racing har man nok et lille forspring. Her har man allerede eksperimenteret med at ombygge den gængse motor til at kunne præstere bedst muligt med anvendelsen af E85 brændstoffet. GM Road Racing chefen, Steve Wesoloski, som har lavet samarbejdet med Michelin, siger dog at der er endnu mere at komme efter alene på motorfronten. Men også selve bilen kan udvikles meget mere. Alene chassiset kan ændres meget. Her taler Steve Wesoloski om brug af andre materialer og konstruktioner. Helt eksakt er det Corvette Racings projekt med GT2 raceren han hentyder til. Hvornår vi ser ændringerne gennemført vil han dog ikke udtale sig om, men planen er at de bliver gennemført i takt med diverse godkendelser.

Dons

Læs mere om:
  • Corvette Racing
  • Skal vi kalde den øko-vette?
  •