Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Flotte danske placeringer

Rally Monte-Carlo
Historique 

05/02/09 

Lars Bækkelund nr. 10 i historisk Monte-Carlo rally
Det private, danske rallyteam Scuderia Italia, leverede en fornem præstation i dette års Rallye Monte-Carlo Historique. Teamets to mandskaber blev de to bedst placerede danske hold ud af de fem, der deltog.
 

De tidligere mangedobbelte danske mestre i hastighedsrally, Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 Coupé, har for alvor kørt sig ind på historisk rally. De avancerede under "De lange knives nat" fra nr. 11 til en tiendeplads ud af de 253 gennemførende mandskaber.

"Vi havde sat for meget til i starten af løbet, til at vi kunne komme helt i top, men vi er ved at have lært, hvad der kræves i historisk rally, og jeg er meget tilfreds," sagde Lars Bækkelund ved målet på havnen i Monaco.


De lange knives nat: Lars Bækkelund og Arne Pagh kørte sig op blandt de 10 førende hold under den sidste nat-etape i Rallye Monte-Carlo Historique.
(Foto: Michael Eisenberg)

Også teamets andet hold, Bent Mikkelsen og Jens Gandrup i Alfa Romeo 1750 GTV, leverede en flot præstation. Efter de fem første specialetaper lå de nr. 115, men med meget stærk kørsel på løbets sidste nat avancerede de fra nr. 88 til en slutplacering som nr. 55. Dermed blev de næstbedste danske hold. "Uden vore fire dygtige mekanikere var det aldrig gået så godt. De flikkede min bil sammen og fik lys på den igen efter mødet med et autoværn. Det har virkelig været en teamindsats," sagde Bent Mikkelsen efter 2.600 kilometers bjergkørsel på de sydfranske veje.


På vej mod toppen: Bent Mikkelsen og Jens Gandrup runder en hårnål på vej mod toppen af Col de Turini i det historiske Monte-Carlo rally.
(Foto: Michael Eisenberg)

Den tidligere vinder af løbet, Otto Kristensen, deltog i år sammen med Henning Hjorth i en MGB, og de sluttede som nr. 71. De erfarne rallykørere Preben Kristoffersen og Knud Hedegaard i Austin Cooper blev nr. 99, mens debutanterne Peter Karlsen og Michael Munkholm Jensen i Alpine Renault efter en fornem indsats kørte sig op til en slutplacering som nr. 130.

Årets historiske Monte-Carlo rally blev vundet af nordmændene Svein Lund og Tore Frederiksen i en Datsun 240 Z.

Resultater:
Rallye Monte-Carlo Historique
Danskernes slutplaceringer ved målet i Monaco efter specialetape 16:
10: Lars Bækkelund / Arne Pagh, Fiat 128 Coupe, 1937 strafpoints
55: Bent Mikkelsen / Jens Gandrup, Alfa Romeo 1750 GTV, 2667
71: Henning Hjorth / Otto Kristensen, MG B GT, 3470
99: Preben Kristoffersen / Knud Hedegaard, Austin Mini Cooper, 5251
130: Peter Karlsen / Michael Munkholm Jensen, Alpine Renault A110 1600 S, 7736


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: