Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nyt frontvinge design kan give problemer

Formel 1 
05/02/09 

Formel 1 racernes nye frontvinge design kan give problemer. Det er i hvert fald den opfattelse McLaren's testkører Pedro de la Rosa har.
 

I kølevandet på de ny introducerede aero regler for 2009, er frontvingen klart den komponent der har tiltvunget sig mest opmærksomhed. Dels for dens tvivlsomme udseende, der har givet den øgenavnet sneskovlen og dels for dens brede profil, der har fået kørere til at frygte for flere uheld under starterne. Især Kubica har været ude med udtalelser omkring at, der potentielt kan ske flere uheld i begyndelsen af sæsonen, indtil kørene har vænnet sig til det nye design.

Og netop det mener Pedro de la Rosa kan afføde en anden problemstilling. Med det nye system, hvor kørerne kan ændre vinklen på frontvingen fra cockpitet, vil et skifte a vingen, tage meget længere tid, grundet den kabelføring der skal til, for at få systemet til at virke. På den baggrund vil en køre der mister frontvingen blive ekstra hårdt straffet. Hvad der dog skal tages med i betragtning er, at teamsene stadig er på et forholdsvis tidligt stadie, i udviklingen af den nye type frontvinge, så mon ikke de finder en løsning på problemet, inden sæsonen begynder i Marts.

MiRo

Læs mere om:
  • Pedro de la Rosa
  • Robert Kubica
  •