Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Portugal på vej tilbage i Formel 1 kalenderen?

Formel 1 
03/02/09 

Bernie Ecclestone har angiveligt udtrykt en vis interesse i den nye Algarve bane i Portugal. Den kan bringe landet tilbage i Formel 1 kalenderen.
 

En helt ny topmoderne i Portugal har vakt Bernie Ecclestones interesse. Ikke siden 1996 har der været kørt Formel 1 Grand Prixer i Portugal. Inden da blev der kørt i 13 sæsoner på Estoril banen. Banen røg ud den daværende kalender fordi faciliteterne var for dårlige, og der var ikke penge til at forbedre forholdene. Banen var blevet opgraderet, men ikke bygningerne og de andre faciliteter.

Bernie Ecclestone har i de senere år fået flere af de europæiske Grand Prixer ud af kalenderen, og erstattet dem med Grand Prixer i Asien i stedet. Og med aftaler om endnu 2 Grand Prixer i Asien, så begynder de europæiske Grand Prixer at komme i undertal. Teamene har et uofficielt krav overfor FIA og i særdeleshed FOM/Bernie Ecclestone om at halvdelen af Grand Prixerne skal være europæiske.

Og da det franske, det tyske og måske også det britiske Grand Prix ikke kan være alt for sikre på en kontrakt, må Bernie Ecclestone se nærmere på andre muligheder. Og det er her at den nye topmoderne bane i Algarve provinsen kan komme ind i billedet. Udover at være topmoderne, så ligger den kun ca. 50 km fra nærmeste internationale lufthavn - og så er der motorvej hele vejen til baneanlægget. Så måske vender det portugisiske Grand Prix tilbage - hvornår vides ikke.

Dons

Læs mere om:
  • Portimão
  •