Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am GT Class

Fjerdeplads til Jan Magnussen

Grand Am
GT Class 

26/01/09 

- efter 24 problemfyldte timer på Daytona
Det blev til en fjerdeplads til Jan Magnussen i GT klassen på Daytona, da det amerikanske 24 timers løb blev flaget af sent søndag aften dansk tid. Jan Magnussen og holdkammeraterne Paul Edward og Kelly Collins var på forhånd klar over, at de ville få det svært i løbet i deres Pontiac GXP.R, da de havde fået 50 kilo succesballast grundet bilens succes i serien sidste år.
 

Men det så alligevel ud til, at de tre kørere kunne være med til at præge løbet, da Jan Magnussen 6 timer inde i løbet kunne aflevere bilen på førstepladsen efter at være startet som nummer 15. Men derefter blev holdet ramt af en serie af problemer. Først blev de påkørt af en konkurrent i pitten, hvilket beskadigede bilen så meget, at det kostede 5 omgange før den var klar igen. Siden blev holdet ramt af bremseproblemer og problemer med udstødningen.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det var frustrerende” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Nøjagtig som jeg har været udsat for de foregående år, så kommer vi i front, for derefter at blive ramt af et uheld, vi er uden skyld i. Det koster os i første omgang føringen og 5 omgange, som vi aldrig indhenter igen. Men dermed var problemerne ikke slut. Det viste sig, at de ekstra 50 kilo succesballast havde indflydelse på mere end vores topfart, hvor vi manglede omkring 25-30 km/t i forhold til konkurrenterne. Bremserne blev også belastet meget hårdere end vi havde antaget og i alt seks gange måtte vi skifte bremser – det havde vi ikke forudset, så til sidst måtte vi låne fra andre teams. Vores taktik virkede ellers. Vi vidste, at vi ikke var de hurtigste over en omgang, men med god strategi, konstant og hurtig kørsel havde vi bragt os i front, så det så på et tidspunkt godt ud, men det skulle altså heller ikke være i år, at jeg skulle vinde det Rolex Daytona ur. Vi kan dog glæde os over, at vi kørte en fjerdeplads hjem, hvilket Paul og Kelly kan bruge, når de samler point til mesterskabet resten af året”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • Daytona 24-timer - resultat
  •