Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Parat til Alpernes udfordringer

Rally Monte-Carlo
Historique 

26/01/09 

Scuderia Italia har forberedt sig til det yderste
Når det mere end 2.000 kilometer lange Rallye-Monte Carlo Historique starter på fredag den 30. januar sker det med fem danske mandskaber som deltagere, og to af dem er med i Scuderia Italia, et team der drives af fire danske Fiat- og Alfa Romeo-entusiaster.
 

Lars Bækkelund og Arne Pagh er i deres Fiat 128 Coupé fra 1972 et godt bud på bedste danske placering, og de vil også kunne blande sig i rallyets topstrid, hvis de forskånes for uheld. De har i tidligere år kørt på meget flotte tider på specialetaperne, men i et løb med 330 deltagende mandskaber, og hvor sne- og isforhold skifter fra minut til minut, spiller tilfældigheder og held naturligvis meget ind.

Bent Mikkelsen og Jens Gandrup i Alfa Romeo 1750 GTV er med i løbet for anden gang, og deres mål er en klassesejr, et absolut realistisk mål ud fra deres gode præstation sidste år.


Scuderia Italia er godt rustet til Rallye-Monte Carlo Historique. Fra venstre ses codriver Arne Pagh, rallykører Lars Bækkelund, codriver Jens Gandrup, rallykører Bent Mikkelsen, og bagved står teamets mekanikere Per Troelsen, Oluf Albertsen, Arne Juel og Gert Udengaard.
(Foto: Michael Eisenberg)

Scuderia Italias medlemmer og hjælpere har kørt alle specialetaperne igennem flere gange og melder om høj sne i mange af alpepassene. De to danske hold starter som nr. 144 og 145 i løbet.


Lars Bækkelund er fem gange danmarksmester i rally og et godt bud på bedste dansker i det historiske løb.
(Foto: Michael Eisenberg)

Scuderia Italia har valgt Torino som startby, og når de to mandskaber fredag aften sætter ud på ruten, venter der dem mere end 2.000 kilometers kørsel ad små bjergveje i Alperne og i det centrale bjergmassiv vest for Rhônefloden. Mange af specialetaperne er blevet kørt i det moderne Rally Monte-Carlo, der netop er afsluttet, og vejene betegnes som yderst krævende på grund af snemængderne.


Bent Mikkelsen klarede sig flot i sin debut i "Monte" sidste år, men vil gøre det endnu bedre i år.
(Foto: Michael Eisenberg)

Målet nås i Monte-Carlo onsdag den 4. februar om morgenen efter den hårde finale-etape "De lange knives nat".

Samme aften er der gallamiddag med præmieoverrækkelse for alle deltagerne.

De to mandskaber

Lars Bækkelund og Arne Pagh
Lars Bækkelund er fra Horsens og var med fem danmarksmesterskaber en af de mest succesfulde danske rallykørere i perioden fra 1970 til 1990. Arne Pagh er fra Strib og vandt som codriver tre danmarksmesterskaber i perioden 1988-1995.


Arne Pagh har ry som en superprofessional codriver med styr på tider og hastigheder.
(Foto: Michael Eisenberg)

De to kørere har deltaget i Rallye Monte-Carlo Historique i 2004, 2006 og 2008 med Fiat 128 Coupé fra 1972. I 2006 mistede de en topplacering på grund af tekniske problemer efter at have ligget nr. 1 på flere specialetaper. I 2008 havde de ligeledes topplaceringer på mange specialetaper, men blev sat tilbage på grund af reparation. De blev dog næstbedste danske hold. Deres mål er at blive bedste danskere i 2009.

Bent Mikkelsen og Jens Gandrup
Bent Mikkelsen er fra Vejle og vand et danmarksmesterskab i rally i 1971 som codriver. I midten af 1980erne genoptog han aktiv motorsport og vandt klassesejre i flere af de store økonomiløb. Jens Gandrup er fra Odense og har dyrket aktiv motorsport i næsten 40 år, fortrinsvis som rallykører. Ud over et nordisk mesterskab i økonomiløb har han vundet DM-sølv i danmarksmesterskabet i rally.


Jens Gandrup har deltaget i næsten alle vejsportens discipliner og er en meget erfaren rallykører.
(Foto: Michael Eisenberg)

Bent Mikkelsen og Jens Gandrup deltog første gang i Rallye Monte-Carlo Historique i 2008, hvor de i Alfa Romeo 1750 GTV blev fjerdebedst ud af de seks deltagende danske mandskaber. Deres mål er en klassesejr i 2009.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: