Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

IndyCar – news from the pit

IndyCar
Series  

24/01/09 

IndyCar Series’ nyeste team, Team 3G annoncerer Star Mazda team, maj måneds traditionelle træning op til Indianapolis 500 bliver forkortet og så har IndyCar Series fået nyt testreglement
 

Team 3G i samarbejde med Kester Racing

Team 3G der er et foretagende mellem den tidligere indehaver af Beck Motorsports, Greg Beck og forretningsmanden Steve Sudler, annonceret i dag at deres nyeste projekt, Team 3G ikke bare skal være et IndyCar team, men et team der allerede fra Star Mazda niveau giver unge kørere muligheden for at udvikle sig gennem deltagelse i Firestone Indy Lights og til sidst IndyCar Series;

”Målet med Team 3G er ikke kun at være et team i IndyCar, vi vil være en form for rugekasse, hvor vi allerede kan opsnappe de bedste unge kørere i Star Mazda og give dem en platform hvorpå de kan udvikle sig gennem Firestone Indy Lights serien for til sidst at køre for Team 3G i IndyCar”, udtaler medstifter Greg Beck.

I 2009 bliver det med NASCAR køreren Stanton Barrett bag rattet i både IndyCar og formentlig også udvalgte Firestone Indy Lights løb for Team 3G.

Indy 500 optakt forkortes

Den klassiske optakt til Indianapolis 500 løbet fylder normalt det meste af maj måned, men i år bliver der 2 færre dage for teams og kørere at træne på. Der bliver dog ikke pillet ved kvalifikationens procedurerne, der fortsætter med sit normale forløb over 2 weekender. Man har fra organisatorernes side set sig nødsaget til at hjælpe de mindre pengestærke teams, dette har man gjort ved at skære ned på antallet af træningsdage.

Homestead og Barber afholder preseason tests

Homestead-Miami Speedway lægger endnu engang asfalt til IndyCar feltet forud for sæsonstarten. Der testes således på ovalbanen i slutningen af februar. Barber Motorsports Park bliver endnu engang testbane og erstatter i år dermed den klassiske Sebring bane som oftest benyttes af teams til private test.

Der skal nok blive rig mulighed for masser af kørte omgange for de enkelte teams både i IndyCar Series, men også i Firestone Indy Lights klassen. IndyCar offentliggjorde for nyligt et nyt testreglement der skal tilgodese kørerne i Firestone Indy Lights serien.

Hvert IndyCar team der stiller op i hele sæsonen har lov til at afholde 6 testdage hvor hvert team med 1 bil højst må køre 800 miles, de IndyCar teams der stiller op med 2 biler må ligeledes afholde 6 private testdage i løbet af sæsonen, dog må et 2 bils IndyCar team kører 1200 miles i løbet af de maksimale 6 testdage.

Benytter IndyCar teams’ene sig af Firestone Indy Lights kørere kan de få bonus miles, således må et IndyCar team køre yderligere 600 miles hvis det er en Indy Lights kører der sidder bag rattet. De nye regler er sat i kræft da man ønsker at give flere Indy Lights kørere muligheden for at vise deres kvaliteter i en IndyCar.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Indianapolis Motor Speedway
  •