Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

Denny Hulme får bil opkaldt efter sig

Bil nyt 
26/01/09 

Formel 1 verdensmesteren fra 1967, Denny Hulme, får nu en bil opkaldt sig efter sig. Dermed følger et New Zealandsk firma op på McLaren traditionen.
 

McLaren navnet gør sig i Formel 1 med stor succes. Derudover har man opkaldt en bilmodel efter en tidligere Formel 1 kører, Sir Stirling Moss, og måske kommer der flere fra McLarens side.

Omme på den anden side jorden, har et firma taget ideen til sig for at hylde en af de lokale helte. Det er Formel 1 verdensmesteren fra 1967, Denny Hulme, der desværre døde alt for tidligt i 1995 i alder af kun 56. Bilen kommer til at hedde Hulme CanAm. CanAm navnet er tilføjet fordi Denny Hulme i årene fra 1968 til 1970 havde rigtig stor succes i den amerikanske CanAm serie.

Det er det New Zealandske firma, Supercars Ltd., som bygger bilen og er designet af en universitetsprofessor. Professoren har brugt projektet til at undervise og uddanne kommende ingeniørstuderende. Den endelige design var så godt at Supercars Ltd. har valgt at færdiggøre projektet.

Bilen er netop blevet præsenteret på Taupo i New Zealand. Ved præsentationen blev bilen kørt af en anden kendt kører fra de kanter, Chris Amon. Bilen vil ifølge de første oplysninger kun blive produceret i et begrænset antal, hovedsagligt til samlere. Krisen kradser globalt og med en pris på ca. $ 400.000 er det nok begrænset hvor stort antallet af producerede biler bliver. Der er kun kommet yderst begrænsede oplysninger frem om teknikken. Det ligger fast at det er en 7 liters Chevrolet V8 motor der sørger for fremdriften af denne superbil.

Dons

Læs mere om:
  • Taupo
  •