Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Klar til en ny sæson i DTC

Danish
Touringcar
Challenge 

22/01/09 

Løbskalender og reglement for den kommende sæson er fastlagt
Rammerne for den kommende sæson i Danish Touringcar Championship er nu på plads. I hvert fald når det gælder løbskalenderen og de baner, der skal køres på, samt det sportslige og tekniske reglement, som den populære løbsserie skal afvikles efter.
 

2009-sæsonen kommer til at byde på otte optrædener for Danish Touringcar Championship, og her kommer en af dem til at foregå på en ny arena. For første gang får Copenhagen Historic Grand Prix nemlig officiel deltagelse af DTC-serien, hvor bilerne i starten af august ruller ind på gadebanen ved Fælledparken.


Danish Touringcar Championship vil som hidtil gæste de klassiske danske baner som FDM Jyllandsringen, Padborg Park (afbilledet) og Ring Djursland, men som noget nyt får man i 2009 sin første officielle optræden ved Copenhagen Historic Grand Prix.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Kombinationen af de hurtige standardvogne og den specielle bane gør dog, at afviklingen her bliver anderledes end normalt. Førstedagen vil DTC-kørerne således anvende til at lære banen at kende samt køre tidtagning, mens det københavnske publikum om søndagen vil kunne opleve racerbilerne i den tidligere så populære Super Pole-disciplin, hvor deltagerne bliver sluppet løs en for en i en dyst mod stopuret over to omgange.

Den øvrige del af DTC-kalenderen kommer til at bestå af de velkendte baner FDM Jyllandsringen, Padborg Park og Ring Djursland.

Såvel klassens sportslige som tekniske reglement for den kommende sæson er blevet færdigskrevet og er nu til godkendelse hos Dansk Automobil Sports Union.

”Vi har atter lavet et reglement, hvor den røde tråd fra tidligere sæsoner er blevet fulgt,” fortæller promotor Peter Elgaard.

”Grundessensen i reglementet er blevet bibeholdt, og den eneste store ændring rent afviklingsmæssigt er, at vi er gået fra at afvikle en træning og to tidtagninger på førstedagen til at have to træninger og en tidtagning, mens vi på andendagen som hidtil afvikler to kvalifikationsheat og en finale. Indenfor det tekniske område har vi foretaget en række mindre justeringer, så alle bilmærker har mulighed for at kunne gøre sig gældende i løbene.”

Løbskalender for Danish Touringcar Championship 2009:

10. maj Åbningsløbet FDM Jyllandsringen
24. maj Padborg Open Padborg Park
28. juni Juniløbet FDM Jyllandsringen
2. august Copenhagen Historic Grand Prix Fælledparken
9. august Padborg Super Prix Padborg Park
23. august GP Danmark FDM Jyllandsringen
13. september Sommerløbet Ring Djursland
4. oktober DM-Finalen FDM Jyllandsringen

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Fælledparken
 • Jyllandsringen
 • Padborg Park
 • Ring Djursland
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her