Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Toyota skal levere varen

Formel 1 
22/01/09 

Toyota’s Formel 1 chef John Howett bekræfter at Toyota skal levere varen i Formel 1 i år, ellers kan Toyota meget vel være det næste team på vej ud af sporten
 

Det er ingen hemmelighed at det japanske bilfirma Toyota efterhånden har brugt uhyre store summer penge på deres noget kiksede Formel 1 projekt, men 2009 bliver simpelthen nød til at blive et godt år for Toyota i Formel 1, ellers kan teamet meget vel være på vej ud af det forjættede land.

”Vi har et godt team og jeg føler det er ved at være på tide at Toyota vinder sejre i Formel 1”, udtaler John Howett ved et pressemøde i Portugal, hvor Toyota for tiden tester med Jarno Trulli forud for 2009 sæsonen.

”Jeg kan ikke præcist udtale mig om hvilke succes Toyota skal have i Formel 1 i år for at sikre vores fremtid, men det vil betyde meget for Toyota i Japan at Formel 1 teamet begynder at høste sejre hjem til fabrikken”.

Howett har dog ikke fået nogen konkret udmelding fra Toyota cheferne i Japan om teamets fremtid i Formel 1, men englænderen frygter de svære finansielle økonomiske tider for specielt bilfabrikkerne verden over;

”Vi har ikke fået nogen konkret udmelding om vores fremtid fra Toyota i Japan, men det er klart at alle teams er under nøje bevågenhed fra ledelsen og der skal resultater på bordet ellers kan det meget vel være slut med deltagelse i Formel 1”.


Toyota's Formel 1 team kan være på vej i pit hvis teamet ikke levere varen i 2009
(Foto: toyota-f1)

Toyota’s Formel 1 team chef Tadashi Yamashina nikker genkendende til Howett’s bekymringer;

”For at være helt ærligt, så kæmper vi for at blive i Formel 1. Heldigvis var ledelsen i Japan villige til at lade os fortsætte i Formel 1 i år, men det er ingen hemmelighed at det vil hjælpe Toyota’s Formel 1 team hvis vi begynder at vinde sejre i år”.

”På verdensplan tabte Toyota penge sidste år. Formel 1 teamet bruger rigtigt mange af Toyota’s penge, så det er åbenlyst at uden resultater, er det usandsynligt at vi kan forblive i Formel 1”, udtaler Yamashina.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Jarno Trulli
  • Panasonic Toyota Racing
  •