Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Kim Holmgaard i ny Chevrolet

Advan Cup 
21/01/09 
Yokohama

Chevrolet Motorsport Danmark udvider med en gruppe N racer
De to Chevrolet Lacettier, som Chevrolet Motorsport Danmark i de seneste to sæsoner har indsat i kampen om det danske touringcar mesterskab - DTC - bliver i 2009 suppleret med nok en Lacetti. Men i modsætning til de to eksisterende biler, bliver den nye Lacetti en gruppe N racer, som skal konkurrere i kategorien lige under DTC.
 

"Der er tale om en fuldstændig nykonstrueret racervogn. Den Lacetti, som vi stiller op med i gruppe N bliver den første i hele verden, som er bygget til denne kategori. I øjeblikket er det rå karosseri ved at blive klargjort hos Ray Mallock Limitied i England, som også har bygget vores DTC-racere og som står bag Chevrolets deltagelse i verdensmesterskabet. Ray Mallock syntes vores ide med en gruppe N racer lød spændende og de lægger al deres ekspertise i opbygningen af bilen, som vi glæder os rigtig meget til at få hjem på værkstedet," fortæller cheftekniker Henrik Nørgaard fra Chevrolet Motorsport Danmark.


Indtil Kim Holmgaard nye Chevrolet Lacetti er klar må han klare sig med en tur i Chevrolets racersimulator
(Foto: Henning Smed / Perfection Racing)

Forventningens glæde deler han med den 40-årige Kim Holmgaard fra Ålborg, som skal køre den nye racer. Kim Holmgaard har kørt baneløb i gruppe N klassen i 6 sæsoner med en 5. plads i Danmarksmesterskabet i 2007 som hidtil bedste resultat. Hidtil har han deltaget med sit eget team, men nu skal samarbejdet med Chevrolet Motorsport Danmark give hans motorsportskarriere et løft. "Ja, nu bliver det nemt. Drengene fra Chevrolet tager sig af klargøring af bilen og arrangere alt omkring løbene, så jeg skal bare møde op med mine mekanikere på selve dagen og køre bilen," smiler Kim Holmgaard, som dog er helt bevidst om at ord som 'nemt' og 'bare' ikke kan bruges, når det gælder motorsport på topplan. "Det er korrekt. Men jeg er sikker på, at min tilknytning til Chevrolet Motorsport Danmark vil blive en stor hjælp. I vores lille team har vi hidtil skullet opfinde alting selv og det er hårdt. Der bliver naturligvis stadig problemer at løse med den nye Chevrolet, men vi er så mange flere mennesker til at løse dem og derudover kan vi trække på ekspertise fra Ray Mallock. Jeg bliver frigjort for mange opgaver og det betyder, jeg kan koncentrere mig meget mere om det væsentlige: At køre bilen," mener Kim Holmgaard.


Kim Holmgaard sammen med DTC-køreren, Henrik Lundgaard, der skal medvirke under tests af den nye gruppe N Chevrolet Lacetti.
(Foto: Henning Smed / Perfection Racing)

Den nye bil er som nævnt stadig under opbygning. Til foråret foreligger så en række testkørsler inden Kim Holmgaard og Chevrolet Motorsport Danmark for alvor skal i ilden, når baneløbssæsonen begynder til maj. "Jeg glæder mig helt utroligt til at prøve bilen. Jeg har altid haft let ved at tilpasse mig nye biler og med Lacettien tror jeg slet ikke der bliver nogen problemer. Jeg forventer simpelthen at den bil er helt på toppen og det er også i toppen af feltet at jeg vil være at finde i år," slutter en optimistisk Kim Holmgaard.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
 • Henrik Lundgaard
 • Kim Holmgaard
 • Chevrolet Motorsport Danmark
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her