Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP skifter til Silverstone

Moto GP 
13/01/09 

MotoGP har skiftet Donington banen ud med Silverstone banen i England, MotoGP afholder fra 2010 sæsonen og de næste 5 år frem, deres engelske Grand Prix på Silverstone
 

Formel 1 og MotoGP har lavet en bytter, Formel 1 feltet snupper den gamle flyveplads og vender tilbage til Donington for første gang siden 1993, imens overtager MotoGP feltet Silverstone banen fra 2010. Det er første gang siden 1986 at MotoGP serien afholder en afdeling på Silverstone.

”Vi er meget glade for den nye aftale mellem MotoGP og Silverstone, Silverstone er en fantastisk bane med masser af gode faciliteter for teams såvel som tilskuere, og jeg er sikker på at MotoGP vil levere varen lige fra starten”, udtaler Carmela Ezpeleta fra MotoGP promotionsfirmaet Doma.

Inden MotoGP feltet vender tilbage til Silverstone banen i 2010 forventes banen at gennemgå en større modifikation, dog er det endnu uvist hvilke dele af banen der skal gennemgå de største sikkerhedsmodifikationer, men den del af banen der udgør Abbey chikanen forventes at skulle gennemgå en væsentlig forbedring inden MotoGP kørerne får lov at slippe gashåndtaget løs.
World Superbike Championship benyttede den fulde Grand Prix bane i perioden 2002-2004, men WSB benyttede sig af fuld speed svinget ved Abbey i stedet for chikanen som blandt andet Formel 1 har benyttet sig af.

”Silverstone er Englands førende racerbane, vi har samarbejdet intenst med Doma for at bringe MotoGP tilbage til Silverstone i 2010. Vi ser banen som en oplagt mulighed til rigtigt godt MotoGP race og vi ser med spændte øjne frem til 2010”, udtaler Silverstone’s manager Richard Philips.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Donington Park
  • Silverstone
  •