Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari med første sejr i 2009

Formel 1 
13/01/09 

Første præsentation - og test af raceren
60 året for Ferraris entre i Formel 1 blev markeret i går ved præsentationen af den nye 2009-racer. Dermed blev det italienske team de første til at fremvise budet på en 2009 vinder - og også vise omverden hvordan racerne kommer til at se ud i de nye udformninger.
 

For tilbage til Formel 1 sporten vender slicks - og store klodsede vinger. Alt sammen skabt for at forsøge at gøre sporten mere underholdne. Det er dog udenfor Ferraris egen kontrol om det lykkes, men de har i hvert fald leveret en racer der lever op til de nye krav. Og det er en ny racer. "Som I kan se er det ikke en udvikling af sidste års racer. Den er helt ny, og er tegnet med udgangspunkt i et blankt stykke papir," siger den tekniske direktør, Aldo Costa.


Masse ruller raceren ud for første gang
(Foto: Ferrari)

De største områder er den nye aerodynamik, hvor der fremover skal anvendes vinger som blot består af få dele. Derudover er der også arbejdet med KERS-systemet som også er placeret i raceren. På rattet findes K-knappen som kan give de to Ferrari-kørere lidt flere heste at give af fra den opsamlede energi.

Teamet rullede med raceren kort efter præsentationen på Mugello. Felipe Massa fik æren af at rulle den ud på sin første tur. Herefter begynder et omfattende testprogram som sender dem rundt til test i Portimao, Bahrain, på Jerez og på Catalunya-banen ved Barcelona.


Racerne i 2009 får et noget mere klodset, men enkelt design omkring vingerne
(Foto: Ferrari)

Benji

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  • Ferrari præsentation - de første glimt
  •