Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Robert Huff går efter titlen i 2009

WTCC 
13/01/09 

Robert Huff er inde i en næsten konstant opadgående kurve. I 2009 må det gerne munde i et mesterskab - nemlig WTCC mesterskabet.
 

Det har været såen lige ved og næsten for Chevrolet i WTCC serien. BMW og SEAT har stået i vejen, når hver sæson er sluttet. Men både team og kørere føler de kommer tætteret og tættere på - især Robert Huff.

I 2008 sæsonen sluttede han som sammenlagt treer i mesterskabet. Han nåede undervejs at sejre et par gange og var som oftest at finde i pointene. I 2009 er forventningerne at mesterskabet gerne må havne hos Chevrolet og Robert Huff. Men der er en hurdle.

Chevrolet har forlængst meldt ud at de sender Lacetti'en på pension og i stedet introducerer en ny model - Cruze. Og det kan måske være en faktor som forhindrer Chevrolet i at vinde mesterskabet. Modsat ser det ud til efter de første tests, at kørerne har meget nemmere ved at finde det rigtige setup. I hvert fald udtaler kørerne der har testet bilen, at den er meget mere følsom overfor ændringer. Og det er som regel et godt tegn.

Robert Huff påpeger også en anden ting, nemlig den nye bil er ca. 20 cm bredere end den gamle og det kan påvirke topfarten i negativ retning. Om sin egen indsats siger Robert Huff at med de konkurrenterne og læremestre han har haft i de seneste sæsoner, så ser han sit eget fremskridt som noget der gerne må munde ud i et mesterskab og allerhelst i år. Han nævner den konkurrence han haft med især Jason Plato, men også med hans nuværende teamkolleger, Alain Menu og Nicola Larini. Alle har bidraget med deres intense kørsel til at han selv er blevet bedre. Robert Huff siger selv at det man engagerer sig i, skal man gå helhjertet ind for.

Dons

Læs mere om:
  • Robert Huff
  • RML
  •