Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Charouz Racing skal køre med Audi R10 motor

Le Mans
Series 

13/01/09 

Der har igennem nogen tid værest spekulationer i omkring Audi ville udbyde deres R10 diesle motor til kunder, nu hvor de kommer med med en lettere R15. Ifølge de franske blad Auto Hebdo har Charouz Racing System fået en aftale med Audi om at deres biler skal køre med den ’gamle R10 diesel motor.
 

Logikken er jo i orden idet Audi Sport i efteråret 2008 annoncerede at de ikke vil køre med i Le Mans Series 2009. Samtidig ved vi at Audi kommer med en helt ny LMP1 racer som de kalder R15. Denne bil har en ny og lettere diesel motor, og derfor er den gamle og tungere R10 motor tilovers.

Når jeg kalder Audi R10 motoren gammel og tung, så er det jo ikke værre end at den motor gjorde rent bord i 2008. Hvor den vandt både Le Mans, Le Mans Series samt American Le Mans Series.

Charouz teamet kørte i en LMP1 Lola hele 2008 sæsonen med en Aston Martin motor, og den viste sig ved flere lejligheder at være den absolut hurtigste benzin LMP1 bil på banen.
Desværre forlyder der ikke noget om hvad der skal blive af den motor, hvis teamet nu skal køre med Audi R10 TDI motor.

Det er helt sikkert at kommer Charouz teamet til at køre med en R10 TDI motor, vil de være med helt fremme i Le Mans Series mesterskabet i 2009.
Spørgsmålet er om Audi synes at bilen også skal køre med på Le Mans?

Vejgaard

Læs mere om:
  • Charouz Racing
  •