Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ny bane i Spanien håber på Formel 1 tests

Formel 1 
09/01/09 

En ny Grand Prix bane er under opbygning i det nordlige Spanien. Et Grand Prix til banen får man nok ikke lige med det samme, men Formel 1 tests skulle der ikke være noget i vejen for.
 

I det nordlige Spanien er man i øjeblikket ved at bygge en ny Grand Prix bane. Målet er selvfølgelig at få et Grand Prix, hvad enten det så skal hedde det Spanske Grand Prix eller Europas Grand Prix. Det er dog nok mest en drøm i øjeblikket hvor der køres i henholdsvis Barcelona og Valencia.

I stedet håber baneledelsen at få Formel 1 feltet forbi til tests. Det skulle der i og for sig ikke være noget til hinder for. Banen er designet af den allestedsnærværende Herman Tilke. Ydermere har McLarens ene testkører, Pedro de la Rosa, været tilknyttet projektet som konsulent. Banen skal være færdig i løbet af 2009, og det skal den fordi sæsonfinalen i World Series of Renault skal køres her i oktober måned.

Grunden til at man allerede nu gør opmærksom på sig i forhold til Formel 1 er, at banen i følge sin egen baneledelse, er yderst lukrativ som testbane. Blandt andet fordi banen får yderst lange langsider, som blandt andet kan bruges til aerodynamiske tests. Pedro de la Rosa siger om hele projektet, at det ikke bare er en bane man bygger. Hele projektet med bane og diverse faciliteter bliver simpelthen det nye udgangspunkt for hvordan moderne motorsportsfaciliteter i fremtiden vil blive. Pedro de la Rosa nævner blandt andet at udenoms faciliteterne er planlagt med henblik på at man tager familien med. Altså er det ikke kedsommelighed der skal præge familien mens farmand er til motorsport.

Dons

Læs mere om:
  • Pedro de la Rosa
  •