Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

V8 Supercar

Villeneuve til Australien?

V8 Supercar 
11/01/09 

Hårdnakkede rygter siger, at den tidligere Champ Car og Formel 1 verdensmester Jacques Villeneuve, er på vej væk fra NASCAR sporten, for at skifte til de australske Super Cheap Racing i V8 SuperCars.
 

Team ejer Paul Morris, som stoppede som aktiv kører efter 2008 sæsonen, siges at ville have den tidligere F1 legende Gilles Villeneuve søn som sin afløser.

V8 SuperCars er Australiens svar på europæisk standard vogns racerløb. Serien er en kæmpe publikums magnet i Australien, og det er sikkert også hvorfor teamet vil satse den tidligere Formel 1 verdensmester.

Paul Morris har forbindelser til den tidligere Champ Car chef Berry Green, som nu er en del af Jacques Villeneuve’s management hold. Morris siger at Berry Green allerede sidste år tog kontakt til ham, for at få et sæde til Villeneuve i det berømte Bathurst løb.

Nu er planen dog ændret en del, for nu arbejder teamet på at få Jacques Villeneuve i deres anden bil i en hel sæson.
Planerne er faktisk så langt fremme at Paul Morris har udtalt til den australske avis, Harald Sun:
”Det er virkelighed, absolut! Han er klar til at gøre det!”

Paul Morris har endvidere fortalt den australske avis:
”Det vil blive en fuld sæson, og ikke bare et løb. Hvis vi kan skabe lidt opmærksomhed omkring det hele, tror jeg det kan lykkes. Vi skal skaffe omkring to millioner dollas fra sponsorer, så vi kan betale ham og holde bilen kørende.”

Paul Morris prøver allerede at skabe lidt postyr i pressen ved at tirre både publikum og sponsorere ved at sige:
”Hvor lang tid siden er det sidst vi har haft en Formel 1 verdensmester kører i vores standard vogns mesterskab i Australien? Den sidste var Alan Jones!”

Næste skridt skulle være, at Villeneuve skal om på den anden side af kloden, og teste i V8SC bilen.
Skiftet til Australien skal nok også ses i lyset af at Jacques Villeneuve ikke har fået sikret sig et sæde til den kommende NASCAR sæson.

Selch

Læs mere om:
  • Jacques Villeneuve
  •