Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Kørerændring hos BMW

WTCC 
12/01/09 

BMW har afsløret deres kører line up i World Touring Car Championship sæsonen 2009, og der vil kun være en enkelt ændring i forhold til 2008 sæsonen.
 

Der vil igen være blive tale om tre fabriksteams i den kommende sæson.
Det ROAL Motorsport drevne BMW Team Italy-Spain vil få dette års ’privat’ kører Sergio Hernandez som partner til Alex Zanardi. Det betyder at dette års kører Felix Porteiro vil forlade teamet.
Der er allerede tale om at han vil kører Honda for Campos Racing i 2009, men det er endnu ikke bekræftet.

Det betyder så at resten af BMW kørerne fortsætter hvor de kørte i 2008.
Andy Priaulx vil forsætte med at køre for BMW Team UK, samt at Jörg Müller og Augusto Farfus Jr. forsætter hos BMW Team Germany.

”Det nationale team koncept har vist sit værd, både fra det sportslige side så vel som den kommercielle side” - sagde BMW Motorsports direktør Mario Theissen i forbindelse med afsløringen med det nye kører line up. Og han forsatte med at forklare konceptet.
”Denne team struktur er årsagen til vi vandt alle titler mellem 2004 og 2007. Det har også givet os mulighed for, at involvere de nationale salgs organisationer på højeste niveau i World Touring Car Championship”.

Der har i noget tid verseret rygter, som har sat Andy Priaulx i forbindelse med BMW’s American Le Mans Series projekt, men nu er det altså bekræftet, at Andy Priaulx vil forsætte sin kamp om endnu et WTCC mesterskab.

”Dette er min anden familie og jeg kan ikke vente til at komme i gang med næste sæson. Vi har et klart mål, og det er at genvinde kørernes mesterskab. Teamet arbejdede hårdt i 2008 og det var ikke fordi vi ikke prøvede at mesterskabet gik til anden side” - fortalte Andy Priaulx.

Selch

Læs mere om:
  • Alessandro Zanardi
  • Andy Priaulx
  • Augusto Farfus Jr.
  • Felix Porteiro
  • Jörg Müller
  • Sergio Hernandez
  •