Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 Euro

Prema Powerteam sikrer sig Coletti for 2009

Formel 3 Euro 
08/01/09 

Prema Powerteam er glade for at meddele at der er opnået en aftale med Stefano Coletti for 2009 F3 Euroseries. Det Vicenza baserede team og den 19 årige monegasker har besluttet at fortsætte deres samarbejde, der startede fra den fjerde afdeling af 2008-mesterskabet på Norisring.
 

Colettis præstationer forbløffede teamets ledelse, især i de internationale begivenheder såsom Masters på Zolder og Macao løbet, og gjorde hvad der var muligt for at sikre sig ham for det kommende år. Prema vil deltage i serien med en Dallara 308/9 drevet af Mercedes motorer.

Coletti, født den 6. april 1989, efter en strålende karriere i gokart som blev kronet med en EM-titel i 100 ICA Junior i 2004, begyndte at deltage i single seaters i 2005 i det tyske Formel BMW mesterskab, som han gentog i 2006, og blev nr. 3 i VM-finalen. I 2007 var han blandt de forreste i Formel Renault 2.0 Eurocup og i den tilsvarende italienske serie hvorefter han steg videre til F3 Euroseries. Da han kom til Team Prema, begyndte Coletti at forbedre sig race efter race, indtil han nåede den første række på grid'en på Le Mans og en 4. plads i det første løb på Hockenheim, det sidste løb i sæsonen. Prema sluttede 2008 mesterskabet på 4. pladsen med to sejre, tre andenpladser og tre tredjepladser.

Angelo Rosin - Teamchef:
"At stole på en kører med så stort talent som Stefano Coletti er meget tilfredsstillende og giver os mulighed for at se fremtiden i møde med større tillid. F3 Euroseries er en yderst konkurrencedygtig serie, hvor vigtige leverandører som Mercedes er involveret, og for at være konkurrencedygtig er det af afgørende betydning at få hurtige og pålidelige kørere. Coletti gjorde enorme fremskridt under hans ophold hos os, læringen og anvendelsen af vores rådgivning og gav på samme tid vigtige indikationer til vores ingeniører. En perfekt følelse af at det vil blive endnu mere tydelig fra begyndelsen af 2009 når vi vil begynde med maksimal fokus og indsats med henblik på at være blandt kandidaterne til den titel vi vandt i 2003."

Stefano Coletti:
"Jeg vil først og fremmest gerne takke Prema for muligheden som de gav mig i 2008, hvor jeg var i en vanskelig periode af min karriere. De troede på mig og gav mig en konkurrencedygtig Dallara-Mercedes racer. Jeg vil også takke Prema for deres stædighed som de har vist i de seneste uger, hvor de tydeligt viste energi og vilje til at forny vores aftale om endnu en sæson. Sæsonen, som snart starter, vil være vanskelig og vigtig for min karriere, fordi jeg vil søge at opnå de nødvendige resultater som man som en ung kører drømte om siden gokarts. At realisere dette sammen med Prema giver mig sindsro og stoler på min betydning, at jeg vil have det til rådighed som tillader mig at koncentrere og belønne dem som tror på mig med de resultater vi alle håber på."

Benji

Læs mere om:
  • Stefano Coletti
  • Prema Powerteam
  •