Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Castroneves sagaen ikke slut endnu

IndyCar
Series  

03/01/09 

Helio Castroneves blev i september anholdt i Florida, sigtet for skattesnyd for over $5m. Team Penske har endnu ikke offentliggjort hvad planerne for 2009 sæsonen er, skulle den tidligere Indy 500 vinder blive dømt skyldig i sagen
 

Team Penske’s Helio Castroneves blev sammen med sin søster og deres fælles advokat inddraget i en skattesag der, hvis han bliver kendt skyldig, kan ende med at sende 2001-2002 Indianapolis 500 vinderen med det første fly hjem mod Brasilien, med bestandigt indrejse- og arbejdsforbud i USA.
Skattesagen handler om manglende indberetning af sponsorindtægter Castroneves har tjent mellem 2001-2003. Ifølge de amerikanske skattemyndigheder har brasilianeren med hjælp fra sin søster og deres advokat skjult adskillige millioner i firmaer i blandt andet Europa og Syd Amerika, for derved at undgå at betale skat af pengene i USA. Både Helio Castroneves, hans søster og deres advokat har erklæret sig uskyldig i sagen.

Hvis Helio Castroneves bliver kendt skyldig i skattesagen, vil indrejse- og arbejdsforbuddet betyde at brasilianeren der har kørt for Team Penske siden 2000, er færdig i amerikansk motorsport. Der forventes at falde dom i sagen i slutningen af marts måned.

Team Penske har endnu ikke offentligt meddelt hvilke planer teamet har med henhold til Castroneves. Hvis teamet beholder Helio Castroneves og han bliver kendt uskyldig i anklagerne om skattesnyd, så sker der ingen kørerrokeringer i teamet, men hvis teamet vælger at beholde ham, og han bliver dømt skyldig vil teamet være nød til at erstatte ham kun få dage inden IndyCar starter deres 2009 sæson i St. Petersburg’s gader.


Sebastien Bourdais kan være på vej tilbage til USA, men bliver det med Team Penske?
(Foto: gepa-pictures)

Der har derfor floreret adskillige rygter om at Team Penske ville fyre Castroneves, og så derefter erstatte ham med en anden kører i IndyCar teamet. Flere kørere har været nævnt som potentielle afløsere skulle Team Penske vælge at skaffe sig af med den bedragerisigtede brasilianer, Justin Wilson, Will Power og Ryan Hunter-Reay har været de mest oplagte kandidater til sædet. Alle 3 kørere er her, kort inde i det nye år arbejdsløse og leder ihærdigt efter et sæde i IndyCar.

Men nu dukker der endnu et interessent køreremne op, Sebastien Bourdais er tidligere blevet sat i forbindelse med et comeback til USA, og Bourdais øjner Team Penske sædet, skulle Castroneves få fyreseddelen, og skulle Bourdais selvsagt få den samme fyreseddel fra Toro Rosso i Formel 1.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Helio Castroneves
  • Justin Wilson
  • Ryan Hunter-Reay
  • Sébastien Bourdais
  • Marlboro Team Penske
  • Scuderia Toro Rosso
  • Indianapolis Motor Speedway
  •