Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am

3 dages test på Daytona i denne weekend

Grand Am 
04/01/09 

- forud for Rolex 24 At Daytona
I den amerikanske Grand Am serie er der sæsonstart i den sidste weekend i denne måned, men inden da skal der testes.
 

I den sidste weekend i januar er der sæsonstart i den amerikanske Grand Am serie. En serie hvor blandt andet Jan Magnussen har kørt ved adskillige lejligheder. Sæsonstarten markeres med det berømte Daytona 24-timers løb hvor også Jan Magnussen deltager.

Dog skal der testes seriøst inden der skal køres løb. Derfor er der i denne weekend - helt nøjagtigt i 3 dage - en testrunde på netop Daytona banen. Og så er det en åben test forstået på denne måde at der er åbent for publikum. For kun $ 10 kan man komme ind og det er helt ind. Inkluderet i billetten er nemlig adgang til inderkredsen.

Udover det store udbytte af billetten, så er der tilmeldt næsten 50 biler til testen. 19 stks. af de såkaldte Daytona prototyper samt 29 GT biler. En af mest interessante biler at følge bliver Chip Ganassi bilen, som er en Riley udstyret med Lexus motor. Kan denne bil vinde Daytona 24 timer for fjerde gang i træk?

Men der er selvfølgelig udfordrere til titlen. Brumos Racing kommer med 2 biler hvor den ene blandt andet køres af den femdobbelte Daytona 24 timer vinder Hurley Haywood. Michael Shank Racing, Penske Racing og Krohn Racing kommer også hver med 2 biler. GAINSCO/Bob Stallings Racing har en interessant kørersammensætning. Alex Gurney og Jon Fogarty skal sammen med skal sammen med den tredobbelte NASCAR Sprint Cup vinder Jimmy Johnson søge at udfordre Chip Ganassi konstellationen.

Level Five Motorsports stiller op med Max Angelelli, Wayne Taylor og Christophe Bouchot. Childress-Howard Motorsports debuterer med en vis Andy Wallace blandt andet bag rattet og Spirit of Daytona Racing stiller op med 3 tidligere motorcykelkørere i deres bil - Scott Russell, Jeff Ward og Jason Pridmore.


Banner Racings kørere ved 2008 udgaven af Daytona 24 timer
(Foto: Jan Kaiser)

I GT klassen stiller både TRG og Farnbacher Loles Racing med 5 biler hver. SpeedSource stiller op med et par Mazda RX-8 biler. Banner Racing Pontiac GXP.R som er forsvarende 2008 mestre i GT klassen, stiller op med Kelly Collins, Paul Edwards og ifølge de amerikanske kilder også med Jan Magnussen. Desuden stiller der 3 private Corvettes og et par Ferrari 430'er op.

Ydermere ventes det at Ganassi, Penske og Shank teamene i forbindelse med testen vil offentliggøre deres endelige kørersammensætning til Rolex 24 At Daytona om 3 uger.

Dons

Læs mere om:
  • Andy Wallace
  • Christophe Bouchut
  • Jan Magnussen
  • Max Angelelli
  • Daytona
  •      ASETEK SIMSPORTS