Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Hæder til Big Mag

ALMS
GT Class 

01/01/09 

American Le Mans SeriesJan Magnussen vurderes til at være verdens andenbedste GT kører
I det anerkendte engelske motorsportsblad Autosport har man i december lavet en top 50 på verdens bedste racerkørere. I forbindelse hermed, blev der også lavet lister over kørere i de forskellige klasser og på listen med ”Top 10 GT Drivers” fik Jan Magnussen en flot andenplads efter Gianmaria Bruni, der har kørt Ferrari i diverse GT2-klasser.
 


(Foto: Jan Kaiser)

Autosport skriver, at Jan Magnussen ”had a brillant season in GT1”, hvilket Jan Magnussen selv ikke er uenig i.
”Det har været en fantastisk sæson og jeg er rigtig glad for, at Autosport også har bemærket, at jeg har haft en af mine bedste sæsoner. 8 sejre i ALMS, Pole Position på Le Mans og selvfølgelig GT1 mesterskabet i ALMS. Jeg har sagt det før og vil gerne sige det igen. Vi havde ikke meget modstand i GT1 klassen i ALMS i løbet af året, men selvom der havde været flere modstandere, så er jeg stadig sikker på, at det ville være vores Corvett e holdkammerater Gavin og Beretta vi skulle slå for at vinde mesterskabet, så derfor ved jeg, hvilken indsats vi har lavet i år, for at vinde GT1 mesterskabet. Og det er jeg glad for, at også Autosport har vurderet”.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen er i øvrigt den eneste af Corvette kørerne, der figurerer på listen over de 10 bedste GT kørere.

På Autosports liste over ”Top 20 Touring Car Drivers” er Jan Magnussens indsats vurderet til en placering som nummer 13. Øverst på listen er Paul di Resta, der blev toer i DTM mesterskabet og nummer to på listen er Yvan Muller, der vandt WTCC mesterskabet.

Om Jan Magnussen skrives:
”Despite missing some races, Jan Magnussen managed to capture the competitive Danish title, and was up against some strong competition from the Chevrolets and his fellow BMW aces.”

Jan Magnussen, der altså figurerer på to af Autosports lister, er eneste dansker der har fundet vej til Autosports lister.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  •