Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

2009 bliver et kopi år

Formel 1 
31/12/08 

Flere teamchefer frygter at 2009 meget vel vil gå hen at blive et kopi år. Hvorfor nu det? Jo, blandet andet er aerodynamikken ændret radikalt, og hvor skal man se hen? Svaret er givet - hos konkurrenterne.
 

Det er sikkert og vist at Formel 1 bilerne i 2009 kommer til at se mere anderledes ud end i de seneste sæsoner. Ændrede vinger og placering af disse, samt ingen winglets og andre sjove og underlige tiltag udvendig på bilerne. Det skal nok blive sjovt.

Problemet for flere vil ganske givet være i hvilken retning man skal arbejde hen imod. Alle har ganske givet en løsning, men dur den? Sam Michael, teamchef hos Williams, forudsiger at det bliver lidt af et kopi år i Formel 1. Derfor vil Williams vente længst muligt med at visse deres bil frem. Man vil godt nok præsentere en bil hvilket sker den 19. januar i Portimau i Portugal. Her vil mindst 3 andre teams også være tilstede med deres nye tiltag.

Sam Michael siger dog at man skal ikke vente en færdig bil fra Williams teamets side. Den bil man viser vil være en speciel præsentationsmodel. Den endelige bil vil først blive vist for offentligheden ved et senere tidspunkt, sandsynligvis ved en af de sidste tests inden sæsonstarten.


BMW Sauber med et foreløbigt 2009 vingedesign
(Foto: BMW Motorsport)

BMW Sauber har allerede vist en hybrid med 2009 vinger, men her skal man ikke regne med at det bliver det endelige design. Der var yderst delte meninger om udseendet af denne udgave. Nogen sagde at den var direkte grim, men det er nok smag og behag.

Sam Michael siger også at udover den næsten sikre kopiering, så vil der blive eksperimenteret rigtig meget i 2009. Aerodynamikken især er væsentligt ændret i forhold til tidligere. En ting er udseendet, noget andet er hvor effektive de forskellige løsninger bliver.

Dons

Læs mere om:
  • BMW Sauber F1 Team
  • Williams F1 Team
  •