Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Krisen rammer Detroit Grand Prix

IndyCar
Series  

19/12/08 

Den finansielle krise rammer nu også IndyCar/ALMS løbet i Detroit’s gader, løbet er officielt blevet aflyst, dermed mister både IndyCar Series og ALMS et vigtigt løb.
 

Detroit Grand Prix der siden 2007 har været et ”double header” løb, hvor både IndyCar Series og ALMS har deltaget, er grundet den finansielle krise nødsaget til at aflyse det planlagte gadeløb i Detroit’s gader.
Dette betyder at IndyCar kører 17 løb i 2009 og at ALMS kører 11 i stedet for de 12 der først var planlagt. IndyCar arbejder dog på en mulig afløser til løbet i Detroit, den klassiske Portland Raceway nævnes som en mulig afløser for det aflyste Detroit løb, der efter planen skulle være afholdt den 6. september, det vides endnu ikke om ALMS også er interesseret i at erstatte Detroit løbet med et nyt.

”Vi har på grund af de hårde økonomiske udsigter været nød til at aflyse IndyCar og ALMS løbene i Detroit til næste år, det er simpelthen ikke økonomisk ansvarligt at afholde løbet”, udtaler Roger Penske der var den hovedansvarlige for at bringe Detroit løbet på benene igen.

Både IndyCar og ALMS har andre gadeløb på deres 2009 kalender, blandt andet i St. Petersburg og Long Beach, men det vides endnu ikke hvor hårdt ramt disse løb er af den finansielle krise, gadeløbene er hårdere ramt en de traditionelle road course/oval bane løb, på grund af de høje omkostninger det kræver at ombygge gaderne til en forsvarlig midlertidig racerbane.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Detroit
  •