Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Subaru og Suzuki trækker sig

WRC 
17/12/08 

World Rally ChampionshipFinanskrisen fjerner halvdelen af WRC feltet
To af de fire fabriksteam kommer ikke med i 2009-feltet af WRC. Det er status efter at det henover weekenden er blevet sikkert at først Suzuki og siden Subaru har valgt at trække stikket fra rallysportens topklasse. Dermed har effekten af den nuværende økonomiske krise også slået igennem.
 

Suzuki havde efter flere år været med i juniorudgaven af WRC inden de i år rykkede op i den store klasse - WRC. Men da bilsalget har fået et stort skud for boven i efteråret og de vurderer at det ikke er noget der blot ændrer sig på kort sigt, hvormed en eksponering i rallysporten ikke vil være en rentabel investering.

Dermed drejer de effektivt nøglen om. De er dog stadig involveret i at levere dele til private teams samt i at levere biler til mærkeklasser, blandt andet Swift Challenge som bliver kørt i 2009 for første gang i Danmark.

Den anden nyhed i Subarus exit fra WRC er dog mere markant, eftersom det japanske mærke i mange år har været et af de meget profilerede teams, blandt andet med kørere som Colin McRae, Richard Burns og Petter Solberg som de store profiler. Subarus farvel vil derfor virkelig kunne mærkes og stiller sporten tilbage med lidt af et hul. Også Prodrive, som har været udviklingsansvarlige for Subarus indsats, får dermed mindre at se til. De kigger dog frem mod 2010 hvor FIA indfører et nyt regulativ. "Det vil give Prodrive en mulighed for at gøre sig klar til at vende tilbage til mesterskabet med et nyt team," siger David Richards.


Petter Solberg og Subaru er nu en historisk kombination
(Foto: SWRT)

De to teams der stadig er bekræftede for 2009 er Citroen og Ford - hvor sidstnævnte bestemt ikke kan være 100% sikker med de nuværende finansielle problemer. Spørgsmålet er derfor om det kun er de første farvel til motorsport som er begyndt at vise sig.

Benji

Læs mere om:
  • Subaru World Rally Team
  • Suzuki Motorsport
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: