Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Corgi Legends Cars Championship

Padborg Park lancerer billig og sjov klasse

Legends Cars 
16/12/08 

Der bydes på 30’er-biler fra USA i halv størrelse
Til den kommende sæson lancerer Padborg Park I/S en nyhed på de danske racerbaner, som med garanti vil falde i god jord hos såvel aktive kørere som publikum.
 

Nyheden hedder Padborg Park Legends Cup, og noget af det, der vil gøre den populær hos deltagerne, er et meget overkommeligt omkostningsniveau – både hvad angår anskaffelse og drift – mens klassen garanterer et højt underholdningsniveau for tilskuerne.

I Padborg Park Legends Cup køres der med biler, der på overfladen ligner en bil fra 30’ernes USA, men som blot er i halv størrelse af den virkelige vare. Og ligheden med den ægte vare ligger også kun i designet, for de såkaldte Legends-biler er bygget op over et rørrammechassis og er forsynet med en højtydende motorcykelmotor med tilsvarende gearkasse. Baghjulstræk og et forholdsvist højt vægt/effekt-forhold gør de godt 500 kg tunge Legends-biler til en udfordring at køre og en oplevelse af se på.

"Jeg har været i USA for at købe det første parti Legends-biler, som snart er på vej til Danmark," fortæller Tom Pedersen, der ved årsskiftet tiltræder som direktør for Padborg Park I/S. "Motorerne skal blot køres til, men ellers er bilerne køreklar."

Prisen for en Legends-bil bliver 96.000 kroner plus moms, og herefter er der kun ganske få løbende driftsomkostninger i form af brændstof og tilmelding til løbene. Motorerne er således udstyret med ekstra hårdføre ventiler og fjedre, ligesom en speciel splitsikring undgår ødelagte motorer, hvis uheldet alligevel skulle være ude. Også omkostningerne til dæk kommer til at ligge på et lavt niveau.

"Dækkene kommer til at koste 3.500 kroner for fire dæk. Det er mønstrede dæk, som er med til at gøre bilen sjov at køre, og bilerne kommer naturligvis til at køre hurtigere og hurtigere, når mønsteret bliver slidt," forklarer Tom Pedersen. "Men for at undgå, at deltagerne rasper dækkene ned, er der en knob inde i dækket, og når den bliver synlig, er dækket ulovligt. I USA vurderer man samtidig, at man kan køre en hel sæson på et sæt dæk."

I første omgang afvikles Padborg Park Legends Cup i den kommende sæson på Padborg Park i forbindelse med bl.a. de klubløb, der afvikles på banen. Der vil blive kørt træning, tidtagning og hele tre løb.

"I det første løb starter vi efter tidtagningen. I det andet bytter vi de fem første rundt fra første løb, og i tredje løb starter man så efter de sammenlagte placeringer, ligesom vi kender det i DTC," fortæller Tom Pedersen og fortsætter:

"Jeg håber på, at vi kan få en stor klasse op at køre med disse biler. Det er meningen, at det skal være en billig klasse. Vi håber på, at vi i seriens andet år kan få den med til nogle DTC-løb, for vi tror, at det kan blive et godt show for publikum."

Legends-biler på billeder
Legends-bilerne præsenterer sig bedst i levende live, men via youtube er der mulighed for at få en forsmag på den kommende klasse.


Klik på ovenstående video for at se flere klip med Legends biler.

Padborg Park


Læs mere om Legends Cars, og se billeder fra Jacob Kristensen's debut i klassen på Donington Park i 2003.
Læs mere om:
  • Padborg Park
  •