Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Prins Joachim indvalgt i FIA’s Historic Motor Sport Commission

Historisk 
16/12/08 

Prins Joachim er blevet indvalgt i den internationale bilsportsorganisation FIA’s Historic Motor Sport Commission, der har til opgave at regulere historisk motorsport.
 

Prins Joachim blev 7. november indvalgt i den internationale bilsportsorganisation FIA’s Historic Motor Sport Commission. Det skete på den årlige generalforsamling i Paris.


H.K.H. Prins Joachim er selv racerkører og vandt i 2005 Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for historiske biler. Ved at sige ja til en plads i FIA Historic Motorsport Commission får HKH Prins Joachim nu en mere organisatorisk rolle sideløbende med den som aktiv racerkører.
(Foto: DASU)

Historic Motor Sport Commission er et af flere underudvalg i FIA, og har, som navnet antyder, til opgave at regulere historisk motorsport, herunder udskrivning af ”Championships and Trophies for historic cars”.

I 2008 havde kommissionen således ansvar for afvikling af 51 internationale arrangementer, hvoraf de 15 var baneløb, 14 pålidelighedsløb, 8 rally og 14 hill-climb.
De respektive Commissions ledes af en formand og mødes til et antal møder i årets løb. Prins Joachim indleder arbejdet i begyndelsen af det nye år.

Det er første gang Danmark har et medlem i FIA’s Historic Motor Sport Commission.


Læs mere om:
  • HKH Prins Joachim
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her