Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom K scorede på Wembley

Race of
Champions 

15/12/08 

Race of ChampionsIkke siden Allan Simonsen scorede sejrsmålet mod England i 1983 har en dansker brilleret så meget på Wembley, som da Tom Kristensen sent søndag scorede tre heatsejre i det traditionelle Race of Champions, hvor 16 af verdens bedste kørere sætter hinanden stævne.
 

Danskerens stærke kørsel var stærkt medvirkende til, at han sammen med svenskeren Mattias Ekström blev nummer to i holdkonkurencen Nations Cup, kun slået af de tyske Formel 1-helt Michael Schumacher og Sebastian Vettel.

Netop Schumacher og sølle to tiendele sekund stod i vejen for, at den danske Le Mans-legende røg helt til tops. De to superstjerner mødtes i det afgørende finaleheat, og selv om Tom K formåede at presse den syvdobbelte F1-mester i små, vævre RoC-buggybiler, rakte det lige nøjagtigt ikke.


Der var højt humør og champagne ned ad ryggen fra Michael Schumachers side, da Tom Kristensen og Mattias Ekström tabte finalen til Tyskland i Nations Cup på Wembley. Forinden havde danskeren markeret sig med tre heatsejre i duellen blandt verdens bedste kørere.
(Foto: Nils Finderup)

"Hvis man skal slå Schumacher i sådan en buggy, skal man køre optimalt, og det var uhyre tæt på. Faktisk kørte vi de hurtigste tider under hele stævnet, så det kunne ikke være mere spændende. Andenpladsen er fin, og sammen med Mattias er jeg glad for, at vi fik vist de skandinaviske farver," sagde Kristensen, der i parentes vandt Nations Cup sammen med netop Ekström tilbage i 2005.

I den individuelle kamp i turneringen Race of Champions mødtes Schumacher og Kristensen atter, og nok engang med tyskeren som vinder med sølle 2/10 sekund. At selv en Schumacher ikke er fejlfri blev dog bevist i et senere heat, hvor tyskeren efter en fejl overraskende tabte til den amerikanske Nasscar-kører Carl Edwards. Vinder i den sidste ende blev imidlertid for tredje gang den franske rally-verdensmester Sebastien Loeb.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Wembley Stadium
  • 14/12/08 - Wembley Stadium - Race of Champions
  •