Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom K i giganternes kamp

Race of
Champions 

14/12/08 

Race of ChampionsTom Kristensen skal søndag eftermiddag ud i et veritabelt topmøde på Wembley Stadium i London, idet han som historiens mest vindende Le Mans-kører skal kæmpe mod de andre legender Michael Schumacher (historiens mest vindende Formel 1-kører) og Sebastien Loeb (historiens mest vindende rallykører) i det berømte Race of Champions.
 

Hertil kommer 13 andre topkrøere, der har markeret sig som nogle af de bedste i deres respektive klasser i 2008-sæsonen.

I dette mestermøde stiller alle kørere op i identiske biler i hvert heat, men bilerne skiftes ud fra gang til gang, således at det kræver store køreegenskaber at få det bedste ud af det forskellige materiel. Kørerne skal ud på to omgange på en snørklet asfaltbane, der er anlagt på Wembleys berømte græstæppe.

Ud over Race of Champions skal stævnets 16 deltagere også ud i Nations Cup, hvor kørerne stiller op parvis i knald eller fald-møder mod finalen. Her får Tom Kristensen sin mangeårige Audi-kollega Mattias Ekström som makker på et rent skandinavisk hold, og det er ikke noget dårligt valg. Svenskeren er ekspert i både touring cars og rallybiler, hvilket er en fordel med de skiftende biler. Ekström har da også vundet Race of Champions de to seneste år, ligesom han sammen med Tom K vandt Nations Cup i 2005.

Lodtrækningen til Nations Cup har fundet sted, og den har givet de to skandinaver Frankrig som modstander i første heat.

"Der var to hold, vi gerne ville have undgået i første runde, nemlig Tyskland og netop Frankrig, der med Loeb og den nykårede mester i VM for standardvogne, Yvan Müller, består af to dygtige og alsidige kørere. Men sådan er det jo, skal man vinde, skal de bedste modstandere besejres på et eller andet tidspunkt på vejen," siger Tom Kristensen.

Både Race of Champions og Nations Cup kan følges live på Eurosport fra kl. 15.45 søndag.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Wembley Stadium
  • Race of Champions - hvem kommer?
  • Race of Champions - live
  •