Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Jan Magnussen kører Corvette igen i 2009

ALMS
GT Class 

11/12/08 

American Le Mans SeriesJan Magnussen har netop fået bekræftet sin kontrakt med Corvette Racing for 2009. I en svær tid for de store bilfabrikanter hang der en lille usikkerhed omkring Corvette Racing, da de ejes af amerikanske GM, men Jan Magnussen har fået besked om, at kontrakten for 2009 er på plads og derfor er Magnussen klar til sit sjette år i den amerikanske sportsvogn, det tredje år på fuld tid.
 

Jan Magnussen får dog ikke mulighed for at forsvare sin ALMS mesterskabstitel i GT1 fra i år, da Corvette næste år sadler om. Efter at have kørt med stor succes i GT1 klassen, skifter Corvette, grundet manglende kvalificeret modstand, i løbet af 2009 til GT2 klassen, hvor man kan få mulighed for at kæmpe mod Ferrari, Porsche, BMW, Panoz m.fl.
Corvette starter dog året på Sebring i GT1 bilen efterfulgt af ALMS løbet på gadebanen i Long Beach, inden man igen vil stille op på Le Mans i GT1 klassen. Dette bliver sidste løb for GT1 raceren, da resten af sæsonen vil blive brugt med den nye bil i GT2 klassen i ALMS, den Amerikanske Le Mans Serie.


Jan Magnussen kommer igen i 2009 til start for Corvette i GT1 klassen på Le Mans.
(Foto: Jan Kaiser)

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at kontrakten nu er på plads” siger Jan Magnussen. ”Jeg har dog hele tiden fået at vide, at jeg ikke skulle være nervøs, så jeg har egentlig taget det stille og roligt, men det er da klart, at det alligevel er rart at få kontrakten helt i hus. Nu kan jeg tage på ferie med familien og ikke længere tænke på næste år. Det bliver et utrolig spændende år. Jeg glæder mig virkelig til at være med til at udvikle GT2 raceren og glæder mig til at se, hvordan vi klarer os i klassen. Corvette er et fantastisk team, så jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal få en konkurrencedygtig bil, så det bliver spændende at køre ræs med den. Første mål for året er dog at vinde Le Mans og der bruger vi Sebring og Long Beach som forberedelse, så vi forhåbentligt kan pensionere GT1 raceren med endnu en Le Mans sejr.”


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Le Mans
  • Sebring
  • Corvette Racing gør sig klar til GT2 udfordring
  • Halvdelen af Le Mans 2009 feltet er fundet
  • Jan Magnussen begejstret for GT2 Corvette
  •