Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Dansker i VM for standardbiler

WTCC 
10/12/08 

Kristian Poulsen kører fuld WTCC-sæson i 2009
24 racerløb på 12 motorbaner fordelt på fem kontinenter over otte og en halv måned. Det bliver programmet for den danske racerkører Kristian Poulsen, når han i 2009 skal deltage i hele VM-serien for standardbiler, World Touring Car Championship, WTCC.
 

"Jeg har tegnet kontrakt med det tyske team Engstler Motorsport om at køre alle 24 WTCC-løb i en af teamets BMW 320 Si racerbiler," fortæller en glad Kristian Poulsen.


Kristian Poulsen bliver første dansker, der får en hel sæson i World Touring Car Championship.
(Foto: Michael Eisenberg / Intercom)

"Jeg har kun kørt baneløb i to år, så det bliver en kæmpe udfordring, som jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med," siger den 33-årige flensborggenser, der bliver første dansker, der får en hel VM-sæson i den prestigefyldte serie.

Kristian Poulsen bliver partner med 46-årige Franz Engstler, der blev nr. 2 i privatkørernes verdensmesterskab i år. I de otte starter, hvor Poulsen og Engstler kørte mod hinanden i 2008, kom Poulsen først over stregen i de fem, mens Engstler var bedst i tre. Poulsen scorede i alt 32 points i WTCC privatcuppen, mens Engstler i de otte løb fik 35. Så de to kørere matcher hinanden godt.


Det bliver i en BMW 320 Si fuldstændig magen til denne, at Kristian Poulsen i 2009 skal deltage i 24 løb til VM for standardbiler.
(Foto: Michael Eisenberg / Intercom)

"Jeg lærte Franz Engstler at kende som en fin fyr under min VM-deltagelse i år. Til europamesterskabet lejede han en bil af os, fordi hans egne biler var sendt til Japan, og nu lejer jeg så en bil af ham i 12 dobbeltløb," forklarer Kristian Poulsen, der vil blive ledsaget af sin engelske ingeniør Daniel Alexander til alle løb.

Kristian Poulsen har haft forbløffende fremgang i sine kun to år som banekører. Han blev således den DTC-kører, der vandt flest pengepræmier i år, foran Jan Magnussen. Og ved BMW's store internationale præmiefest, som blev afholdt forleden i München under ledelse af BMW's Formel 1-chef Mario Theissen, blev Poulsen den sjettemest pengevindende kører ud af 141 og placerede sig foran blandt andet de danske kørere Jan Magnussen som nr. 8 og Michel Nykjær som nr. 12. Poulsens nye makker Engstler blev mest vindende af alle private kørere.


BMW's Formel 1-chef Mario Theissen overrækker Kristian Poulsen beviset på, at han blev den sjettemest pengevindende BMW-privatkører i 2008, mens den tredobbelte verdensmester i standardbiler, Andy Priaulx ser til.
(Foto: Michael Eisenberg / Intercom)

"Det er gået fint i år, men jeg tror næste år kommer til at vise endnu en markant fremgang, siger en optimistisk Kristian Poulsen.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Franz Engstler
  • Kristian Poulsen
  • Engstler Motorsport
  •