Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Padborg Park igangsætter generationsskifte

Baner 
08/12/08 

Racerkøreren Tom Pedersen bliver ny direktør i Padborg Park I/S
Med virkning fra årsskiftet 2008/2009 igangsætter racerbanen og det køretekniske anlæg Padborg Park i Sønderjylland et generationsskifte. Siden banen blev indviet af HKH Kronprins Frederik i 2003, har initiativtager og grundlægger Jens Enemark stået i spidsen for den daglige drift i Padborg Park I/S, men fra den 1. januar bliver det Tom Pedersen, der overtager posten som direktør i selskabet, som han også bliver medejer af. Jens Enemark fortsætter som bestyrelsesformand i Padborg Park I/S.
 

”Padborg Park har udgjort størstedelen af mit liv i de sidste mange år, og som ejer og leder af banen er det vigtigt for mig at sikre dens fremtid,” forklarer Jens Enemark om sin beslutning.

”Et godt og veltilrettelagt generations- eller ejerskifte er meget vigtigt af hensyn til både banen, de ansatte og alle brugerne af anlægget. Mange vælger at lade deres virksomhed gå videre til næste generation i familien, men der vil gå mange, mange år, inden mine børn har alderen til det, og hvem siger så, at de til den tid har lysten til at gøre det. Det har Tom til gengæld, og så er det meget bedre, at vi sætter gang i den proces nu end om ti eller tyve år.”


(Foto: Padborg Park)

Tom Pedersen er 26 år gammel, har en uddannelse som mekaniker og har været beskæftiget i den automotive branche. Parallelt hermed har han dyrket motorsport siden konfirmationsalderen, først i gokartsporten og siden i formelbilssporten, hvor han i 2003 vandt den skandinaviske Formel Renault Cup. Siden 2006 har han været fast deltager i Danish Touringcar Championship, hvor han i år var med i titelkampen.

”Jeg kender naturligvis Padborg Park fra mine mange løb på banen, men også på andre områder har jeg et godt kendskab til banen og aktiviteterne, da jeg har fungeret som instruktør ved flere af de kurser og events, der er blevet gennemført,” fortæller Tom Pedersen. ”Jeg har næsten haft min daglige gang på banen, så derfor føler jeg mig godt rustet til at fortsætte det arbejde og den linie, som Jens har lagt.”

Selv om Tom Pedersen efter nytåret sætter sig i direktørstolen på Padborg Park, vil Jens Enemark fortsat være involveret i den daglige drift.

”Jeg vil bruge det næste år med at hjælpe Tom med at komme godt og grundigt ind i tingene. Det er vigtigt for Tom, men også for banen,” forklarer Jens Enemark. ”Men jeg håber da også, at jeg kan få lidt mere fritid, når det ikke hele tiden bliver min telefon, som ringer. Så kan der måske også blive tid til at pusle med nogle af de tanker, jeg har, og som jeg ikke hidtil har haft tid til.”

Padborg Park


Læs mere om:
  • Jens Enemark
  • Tom Pedersen
  • Padborg Park
  •